2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Újabb gyanús magyar szál: a vizsgálat lezárása ellenére van Gripen-ügy!
Újabb gyanús magyar szál: a vizsgálat lezárása ellenére van Gripen-ügy!

Újabb gyanús magyar szál: a vizsgálat lezárása ellenére van Gripen-ügy!

Újabb gyanús magyar szál: a vizsgálat lezárása ellenére van Gripen-ügy!Az MDF szerint egyre erősebb a gyanú, hogy vezető magyar pártok” több millió dollár kenőpénzt kaptak a vadászgépbeszerzéseknél.

 

 

Az MDF szerint egyre több olyan információ lát napvilágot, amely arra utal: az Ügyészség megállapításaival szemben igenis történtek bűncselekmények a magyarországi vadászgépbeszerzéseknél. A minap ismét előbukkant egy szál a nemzetközi Gripen-botrányban, ami tovább erősíti a gyanút, hogy magyar politikusoknak is jutott a kenőpénzekből. A bécsi Format című lapban közzétettek egy dokumentumot, amely szerint Zámbori Mihály, a Honvédelmi Minisztérium korábbi miniszteri kabinetfőnöke a fegyverlobbistaként elhíresült Alfons Mensdorff-Pouillyval találkozott 2005 őszén Budapesten. Mint ismeretes, az osztrák gróf – a svéd televízió 2007-es riportja szerint – a cseh és a magyar vadászgépbeszerzéseknél is közreműködött; több millió dollár jutalékot kapott a gyártótól, amit állítólag a döntés befolyásolására” használt fel.

Korábban a svéd ügyészségi vizsgálat is alátámasztotta a New York Times 2007-es cikkében megjelent állítást, miszerint vezető magyar pártok” több millió dollárt kaptak a BAE Systems hadiipari csoporttól azért, hogy Magyarország a brit céggel kössön szerződést vadászgépek beszerzéséről. Christer van der Kwast svéd ügyész nyilatkozata szerint a vizsgálat során megismert nyomok korrupcióra utalnak: a BAE rejtett átutalásokat küldött az érintett országokba, köztük Magyarországra is.

Az MDF úgy látja: az ország hitele és jó hírneve szempontjából alapvető érdek, hogy fény derüljön a vadászgépeket népszerűsítő gyanús pénzek célpontjaira, és a kenőpénzeket zsebre vágó magyar politikusokra. Minden jel arra utal, hogy igenis létezik a Gripen-ügy, noha az Ügyészség – elmondása szerint – eddig nem talált bűncselekmény gyanúját keltő adatokat”. Ismételten arra kérjük a Legfőbb Ügyészséget, hogy vegye fel a kapcsolatot az illetékes svéd szervekkel, és kezdjen érdemi együttműködést az ügy mielőbbi tisztázása érdekében.

 

/OS/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…