2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Újabb fegyvereket ad Amerika Ukrajnának

Az Egyesült Államok új fegyvereket ad Ukrajnának – írja a Vesztyi Petro Porosenkóra, Ukrajna elnökére hivatkozva.

Szavai szerint az erről szóló rendeletet Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke is aláírta. „Úgy van szükségünk ezekre a fegyverekre, mint a levegőre” – mondta Porosenko. Szavai szerint az idegen hadsereget azon nyomban ki kell vonni Ukrajnából.

„Ez le van írva a minszki egyezményekben, aláírta Franciaország és Németország vezetője is” – mondta az ukrán elnök. Porosenko nyilatkozatából az is kiderült, hogy a Donbásszon kialakult helyzet miatt fellép a választási törvény módosítása érdekében. Porosenko szerint olyan emberek szavazati jogáról van szó, akik kénytelenek voltak elmenekülni lakóhelyükről.

„Vannak olyan politikai erők, akik a destabilizációban és a belső konfliktus folytatásában érdekeltek. Hangsúlyozom, hogy ez Putyin terve, aki a nyílt hadszíntéren csatát vesztett, mivel erős hadsereget és nemzetközi koalíciót sikerült létrehozni” – mondta az ukrán elnök.

Forrás: Vesztyi

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek