2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Támogatni kell az akadálymentesítést szolgáló programokat

Támogatni kell az akadálymentesítést szolgáló programokat

Navracsics Tibor szerint a kormánynak támogatnia kell minden olyan kezdeményezést, amely az akadálymentesítést szolgálja, és amely közelebb hozza az embereket ahhoz, hogy teljes életet éljenek az élet minden területén. A miniszterelnök-helyettes erről pénteken beszélt, amikor a Vodafone egyik budapesti üzletében részt vett a cég hallássérültek számára kidolgozott videós jelnyelvi tolmácsolási szolgáltatásának bemutatóján.
A közigazgatási és igazságügyi miniszter arra emlékeztetett, a négy éve elindított közigazgatási reform célja nem csak az intézményrendszer átalakítása volt, hanem azt is célul tűzték, hogy a közigazgatás minél akadálymentesebb és „érzékenyebb” legyen. Hozzátette: a Vodafone kezdeményezése is ebbe az irányba mutat azzal, hogy lehetővé teszik a hallássérültek számára a könnyebb kommunikációt és ügyintézést.

 

Navracsics Tibor arról is beszélt, azt akarják elérni, hogy minél kevesebb akadály álljon a polgár és állam találkozása útjába, illetve a közigazgatásban dolgozók az ügyfélben ne csak egy esetet, hanem egy életet, egyedi sorsot lássanak. A miniszter utalt arra, az újonnan átadott kormányablakok mindegyikében van már lehetőség arra, hogy a segítségre szoruló polgárok „speciális körülmények között” vehessék fel a kapcsolatot az ügyintézővel.

 

Arra is emlékeztetett, hogy a kormány szakmai gyakorlati programot indított, amelynek keretében húsz, fogyatékossággal élő egyetemista kezdhette meg a szakmai gyakorlatát a minisztériumokban, továbbá a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen mentorképző programot is indítottak azzal a céllal, hogy a kormányablakokba szakképzett mentorok dolgozzanak. A jövőben nemcsak a közigazgatásban, hanem például az egészségügyben is meg lehet teremteni majd a lehetőségét hasonló szolgáltatásoknak.

 

Navracsics Tibor üdvözölte a Vodafone programját, és azt mondta, bízik abban, hogy az együttműködésnek köszönhetően a piaci és a közszféra is egyre inkább érzékenyebb és akadálymentes lesz.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Áldozatok közös nyilatkozata
Kedves túlélő! Elsőként hozzád szeretnénk szólni: tudjuk, hogy milyen nehéz ez a teher amit cipelsz. Szeretnénk, ha tudnád, hogy ez nem a te szégyened…
Lemondott Dr. Varga Judit
Magyarország köztársasági elnöke a mai napon lemondott. A rendszerváltoztatás óta az elnök egyéni kegyelmi döntésének érvényességéhez az igazságü…
Lemondott Novák Katalin
Novák Katalin nyilatkozata Budapest, 2024. február 10., szombat (MTI) - Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önö…

További cikkek