2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter : Magyarország és Marokkó elismeri egymás védettségi igazolásait

Szijjártó Péter : Magyarország és Marokkó elismeri egymás védettségi igazolásait

Magyarország és Marokkó megállapodott, hogy kölcsönösen elismeri egymás védettségi igazolásait – jelentette be szerdán a marokkói fővárosban, Rabatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nászer Burita marokkói külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte: csütörtöktől a beoltott magyar állampolgárok szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak be Marokkóba, ahogy a beoltott marokkói állampolgárok is szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak Magyarországra. Szijjártó közölte: a két ország polgárai ugyanazokat a jogokat élvezhetik egymás országaiban az oltási igazolásaikkal, mint az adott ország polgárai. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a világjárvány előtt 26 ezerre ment fel a Marokkóba látogató magyar állampolgárok éves száma. (MTI)

Szijjártó Péter: Albániával is megvan a megállapodás az oltási igazolások elismeréséről

Frissítés/19.34/

 

Albániával is megszületett a megállapodás az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán. Ennek nyomán csütörtöktől biztosított a szabad utazás lehetősége magyar és albán állampolgároknak a két ország között. Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy Marokkóval is megkötötték a megállapodást, majd a bejegyzését azzal zárta: „ha minden jól megy, holnap újabb bejelentéssel jelentkezünk!”. (MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek