2023. 06. 6. kedd

Norbert, Cintia
1 EUR 369 HUF
1 GBP 428 HUF

Lukács László György: Nyílt levél a kórházrombolással kapcsolatban

Dr. Lukács László Györgynek, a Jobbik alelnökének, országgyűlési képviselőjének Facebook-bejegyzése:
A minap került nyilvánosságra az az önöknek tulajdonított levél, amelyben a vidéki kisvárosi kórházakat és ezáltal több százezer vidéki ember sorsáról írnak. Az önök tervei szerint több kisvárosi kórházban szűnne meg aktív ellátás sebészeti, vagy éppen szülészeti téren.

Kérem Főigazgató úr, mondja azt, hogy a tervük nem igaz. Mondja azt, hogy azt, hogy önök nem tervezik a járvány miatt amúgy is kifáradt hazai egészségügyünk kórházainak összevonását, osztályainak bezárását. Mondja azt, hogy nem tervezik az elmúlt 20 év legnagyobb kórházi leépítését!

De, ha mégis ezek a terveik és tényleg 13 kórháztól akarnak elvenni aktív ellátást, tényleg éjszaka és ügyeletben a megyei kórházba akarják küldeni az össze vidéki anyukát szülni, akkor legalább mondják meg, hogy mely településeknek kell felkészülniük kórházaik megcsonkítására. Mondják el, hogy Tapolca Mezőtúr, Karcag, vagy Nagyatád mire számíthat. A vidéki emberek is érdemelnek annyit, hogy az elődeik által felépített kórházak sorsáról tájékoztatást kaphassanak. Ha más nem azért, hogy saját maguk védhessék meg kórházaik ellátását és állhassanak ki az elmúlt évtizedek egyik legdurvább vidékellenes támadásával szemben. Mert, amire most a nyilvánosságra hozott levél alapján önök készülnek az nem más, mint a Karmelita kolostor félhomályából jövő arcátlan támadás, ami semmibe veszi a vidéki emberek múltját, igényeit. A nagykunsági, a dél-somogyi, sőt minden magyar ember ér annyit, mint akik a NER magánklinikáin kezeltetik magukat.

Várva mielőbbi és őszinte válaszát: Dr. Lukács László György

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Túl a második gokart OB-n
A DD2 Masters kategóriában indult Nagy Matyi, az RMC Hungary második OB futamán a Dakar Ringen. A 2023-as bajnokság első futamát a BirizóKart kecsk…

További cikkek