2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó: az üzleti szolgáltató szektor lesz a legfontosabb ágazat a gazdaság új dimenzióra való átállásában

Szijjártó: az üzleti szolgáltató szektor lesz a legfontosabb ágazat a gazdaság új dimenzióra való átállásában

Az üzleti szolgáltató szektor lesz a legfontosabb ágazat Magyarország gazdaságának új dimenzióra való átállásában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) által szervezett Hungarian Shared Services Gálán.
A harmadik alkalommal megrendezett eseményen a tárcavezető kiemelte: az üzleti szolgáltatások (SSC) fiatal ágazat a magyar gazdaságban, de az elmúlt években „rohamtempóban” fejlődött, kiemelt szerepet játszik a Magyarországra irányuló külföldi befektetésekben.

Szijjártó Péter rámutatott: az újonnan létrehozott munkahelyek ágazati megoszlását nézve az SSC szektor áll a második helyen, 2016-ban közel 2500 új munkahely jött létre 12 projektben. Jelezte: Magyarországon 110 üzleti szolgáltató központ működik, ezek mintegy 46 ezer, elsősorban fiatal diplomás alkalmazottat foglalkoztatnak.

Rámutatott: az üzleti szolgáltatások szektor magas hozzáadott értéket képviselő ágazat, ezen a területen az elmúlt időszakban számos mérnöki, valamint jelentős szellemi értéket felmutató fejlesztés érkezett az országba.

Ha az erre az évre tervezett SSC projektek megvalósulnak, több mint 1600 magas képzettséget igénylő új munkahely jön létre – tette hozzá.

A tárcavezető emlékeztetett: 2010-ben még csak 1,8 millió adófizető foglalkoztatott volt az országban, mára  több mint 4,3 millióra emelkedett számuk, ezzel párhuzamosan 2010 óta 741 ezer új munkahelyet teremtettek, a munkanélküliségi ráta az akkori 12,5 százalékról 4,1 százalékra esett vissza.

Szijjártó Péter rámutatott: világos fordulat, dimenzióváltás előtt áll a magyar gazdaság, ebben kiemelkedő szerepet kapnak a magas hozzáadott értéket képviselő ágazatok, köztük az üzleti szolgáltatói szektor.

A miniszter elmondta: az SSC ágazat fontos a már külföldön dolgozó fiatal magyar szakemberek hazavonzásában, már több ilyen területen működő cég jelezte, sikerült kedvező feltételekkel a már kint elhelyezkedett magyar fiatalokat „hazacsábítaniuk”.

Szijjártó Péter és Ésik Róbert, a HIPA elnöke átadta az SSC Gála díjait, kiválósági díjat az idén a cégek közül a Nokia és a Mol, a vállalatvezetők közül Csucska Péter, a Lexmark Budapest Competence Center ügyvezetője kapott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…