2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Szakmai fórum Balatonlellén

KÖZLEMÉNY
„Hagyomány és megújulás a hivatásos szolgálatot betöltők pszichológiai ellátásában” címmel háromnapos konferenciát tartottak a rendvédelmi, honvédelmi szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatok pszichológusai Balatonlellén.
Az esemény szervezését magára vállaló Belügyi Tudományos Tanács és Alkotmányvédelmi Hivatal nem titkolt célja, hogy hagyományteremtő céllal párbeszédet kezdeményezzen, és hatékony együttműködést segítsen elő a különböző szerveknél hasonló területeken dolgozó pszichológusok között.

A szakmai fórumon előadást tartott többek között Dr. Bagdy Emőke, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora, Dr. Bereczkei Tamás, a Pécsi Tudományegyetem professzora, Dr. Kovács László, a Honvédkórház osztályvezető főorvosa, valamint Dr. Varga Katalin, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense. Jelenlétük megteremtette a civil tudomány és a hivatásos gyakorlati szakemberek eszmecseréjének lehetőségét. A résztvevők ezt követően a “reagálás helyett proaktivitás” mottó jegyében szekcióüléseken közel 50 előadás keretében osztották meg egymással tapasztalataikat a pályaalkalmassági vizsgálatok, a mentálhigiénés ellátás, a krízisintervenció, tanácsadás és prevenció, valamint a kiválasztási-képzési rendszer régi és új lehetőségeinek témakörében.
A konferencia fővédnöki tisztét dr. Pintér Sándor belügyminiszter vállalta, kifejezve ezzel az állomány mentálhigiénés gondozásának stratégiai jelentőségét.

Göbölös László dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: „A legnagyobb értéket bíztuk önökre, ami a hivatásos szerveknél létezik: a munkatársainkat, az állomány tagjait. Önök választják ki, készítik fel, szűrik és gondozzák egységeink legfontosabb értékét, a hivatásos szolgálatot vállaló személyeket.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…