2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Szaakasvili háborúba kezdett Jacenyuk ellen

Miheil Szaakasvili, Odessza megye kormányzója élesek kikelt az ukrán kormány ellen, mondván, hogy az országot lényegében oligarchák irányítják – írja a Rusvesna, egy ukrán TV csatornának tett interjújából idézve. Szaakasvili kiemelte, hogy Jacenyuk miniszterelnök elutasította, hogy megvizsgálja a légi utazások árát és a Légi Szolgálat vezetőjének, Denisz Antonyuknak a tevékenységét illető jelentést, akit botrányos módon eltávolítottak tisztségéből, de már megint ott van ahol volt. „Jacenyuk tegnap Kolomojszkij érdekeinek megfelelő döntést hozott úgy, ahogy azt rendszeresen tett Ahmetov és mások számára tett… Az ukrán kormányt ezek az oligarchikus érdekek képviselik” – mondta Szaakasvili.

Odessza megye kormányzója tagadja, hogy a miniszterelnöki székre pályázik. „Nem tervezek ukrán miniszterelnök lenni. Azt akarom, hogy a miniszterelnök az ukrán nép érdekeinek megfelelően tevékenykedjen és nem Kolomijszkij, Ahmetov és másé szerint” – mondta Szaakasvili. Nyilatkozata szerint nincsenek olyan hivatalnokok Ukrajnában, akiknek méltóság érzetük is lenne. Példaként az Állami Fiskális Szolgálatot hozta fel, amelyet Janukovics emberei irányítanak. Felhozott egy ellenkező példát is Ajvarasz Abromavicsusz gazdaságfejlesztési és kereskedelmi minisztert emlegetve, akit hónapok óta akadályoznak abban, hogy elbocsásson két állami vállat vezetőjét, amely az előző évben 110 milliárd hrivnya kárt okozott az országnak. „Még a miniszter levelére sem válaszolnak… Ezeket a döntéseket belül és a kormány körül szabotálják” – mondta Szaakasvili.

Forrás: Rusvesna

Jacenyuk elutasítja a vádakat

Arszenyij Jacenyuk, Ukrajna miniszterelnöke megcáfolta Szaakasvili vádjait, miszerint az oligarchák érdekeit képviselné a kormányban – írja a Vesztyi. „Értem ezt az érzelmi kitörést, és értem azt, hogy mennyire nehéz neki. Mindenkinek nehéz. Mi itt mind egyenlőek vagyunk, ezért ezek az érzelmek és a megalapozatlan vádaskodások csak azok kezére játszanak, akik a reformok ellen vannak, és nem akarnak igazi változásokat Ukrajnában. A korábbi elnöknek nem kellene hamis vádakat hangoztatnia. Én az egyik első számú szövetségese vagyok” – mondta Jacenyuk.

„Miheilnek dolgoznia kellene és dolgozni is fog. Nem reagálok semmilyen személyes kitörésekre. Itt nem a személyes dolgokról és az érzelmekről van szó, hanem az ország sorsáról, az én felelősségemről Ukrajna előtt, illetve Miheil felelősségéről az odesszaiak előtt, és ebben mind egyenlőek vagyunk” – nyilatkozta az ukrán miniszterelnök.

Forrás: Vesztyi

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek