2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Putyin szerint Kijev most már kínozza Krím lakosságát

Putyin szerint Kijev most már kínozza Krím lakosságát

Vlagyimir Putyin megköszönte a félsziget lakóinak a türelmet és a kitartást, ígérete szerint a lehető legrövidebb időn belül megoldják a Krím energiaellátását – írja a Veszyti.ru.

„Meg akarom köszönni a Krím lakosságának a türelmét és az állhatatosságát, amiért készek egy sor kényelmetlenséget elviselni az ukrán embargórendelkezések és a villamosáram-kiesés következtében. Természetesen mindent elkövetünk, hogy rövid időn belül megszüntessük azokat. Ma a legfőbb teendő, hogy minél több ideiglenes áramforrást üzembe helyezzünk, december 20-ig készen lesz az energiahíd első vonala, 2016 közepére pedig a második vonal is működni fog, ha lehet ezeket a munkálatokat még gyorsítani fogjuk” – jelentette ki Putyin.

„Ami az energiablokádot illeti, az nem történhetett meg a kijevi kormány hallgatólagos belegyezése nélkül. Kijev állandóan a Krím visszatéréséről beszél, de úgy viselkedik, mintha egyáltalán nem akarná azt, teljesen ellenkező logika szerint cselekszik, és olyan benyomás alakulhat ki, hogy csak kínozza a félsziget lakosságát” – emelte ki az orosz elnök.

„A távvezeték felrobbantásával vádolt szélsőségesek ellen vádeljárás indult, akár húsz év börtönbüntetést is kaphatnak terrorista cselekmények elkövetése miatt” – jelentette ki Natalja Poklonszkaja, a Krími Köztársaság főügyésze.

Forrás: Vesztyi

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek