2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Piros riasztás a hőség miatt

A legmagasabb fokú figyelmeztetést rendelte el az OMSZ kedden és szerdán.
Igazi kánikulai idő várható. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből főleg a délutáni és a kora esti órákban helyenként kisebb záporeső, zivatar is kialakulhat, melyet jégeső is kísérhet.
A hőmérséklet csúcsértéke 31 és 35 fok között alakul, de  a nyugati országrészben akár ennél melegebb is lehet.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a rendkívüli meleg miatt a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki szerda éjfélig.

Igyunk sok folyadékot!

A szervezetnek ebben a hőségben a megszokott napi 2 – 2,5 liter helyett sokkal több folyadékra van szüksége, így ne induljunk el sehová anélkül, hogy ne gondoskodnánk erről. Mellőzzük az édes leveket, inkább vizet, vagy teát igyunk. Ne feledjük el ilyenkor a forró tea a legjobb szomjoltó.Aki mégis a jeges vizet választja, az óvatosan, lassan igya meg.

Vigyázzunk a gyerekekre és a kedvencekre!

A kisgyerekek és az állatok is ugyanúgy szenvednek a kánikulától, mint mi felnőttek, ezért fokozottan figyeljünk rájuk, hiszen Ők kiszolgáltottak. Ne hagyjuk az álló autóban a tűző napon egy percig se Őket, hiszen hőgutát kaphatnak. Gondoskodjunk folyamatosan a folyadékpótlásról. A gyermekeket 10 és 14 óra között ne engedjük a napra!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…