2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ötven megváltozott munkaképességű ember kezdett el dolgozni a rendőrségen

Ötven megváltozott munkaképességű ember kezdett el dolgozni a rendőrségen

Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár a főkapitányságon rendezett állománygyűlésen elmondta, az elmúlt évek egyik legnehezebb feladata volt a megváltozott munkaképességű emberek korábban pazarló és gyenge hatékonysággal működő foglalkoztatási rendszerének átalakítása.

A kormány bevezette a rehabilitációs kártyát, amely úgy teszi lehetővé a nyílt munkaerőpiacon tevékenykedő vállalkozások számára a megváltozott munkaképességű foglalkoztatását, hogy nem kell megfizetniük utánuk a szociális hozzájárulási adó. Ma már több mint 22 ezren dolgoznak így – közölte az államtitkár.

 

Hozzátette: harminc és fél ezer ember pedig akkreditált munkahelyen dolgozik. Az Új Széchenyi Terv keretében 11 milliárd forintos pályázati támogatással 2500 ember képzése, valamint ötezer ember átmeneti foglalkoztatása kezdődött meg – tudatta Soltész Miklós.

Kovács István országos rendőrfőkapitány-helyettes közölte, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság elsőként vállalta, hogy részt vesz a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjában.

 

A szigorú alkalmassági vizsgálaton kiválasztott munkavállalók átlagosan kilenc és fél hónapig vehetnek részt az uniós támogatással megvalósuló programban. A munkavállalók háromhetes tréning után különböző területeken kezdenek el tevékenykedni: adatrögzítőként, ügyfélszolgálati munkatársként, adminisztrátorként, raktári segítőként. Tevékenységüktől elsősorban a bűnügyi és közrendvédelmi területen szolgáló rendőrök adminisztrációs terheinek csökkenését várják – mondta az ezredes. Hozzátette: ezzel szakképzett rendőri munkaerő szabadul föl, és az ügyintézés is gyorsul.

 

Kovács István bejelentette, a rendőrség országos program indítását tervezi a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjára. A megváltozott munkaképességű dolgozók bére heti húszórás munkakörben bruttó 73 ezer forint lesz havonta, és továbbra is kapják az átlagosan 42 ezer forintos rehabilitációs ellátást.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek