2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek elAzonnali hatállyal általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Gráf József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a rendkívüli meleg és csapadékmentes időjárás miatt – közölte a szaktárca az MTI-vel hétfőn. Az erdőkben ugyanis fokozott tűzveszély alakult ki, és ezért az ország egész területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre – átmeneti időre – vonatkozik a tilalom. Így tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.
 
A közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, valamint a mezőgazdasági területeken dolgozók által eldobott égő cigarettacsikk és dohánynemű fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, illetve vasúti töltések mellett keletkező tüzek ugyanis sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

Ezért a szaktárca felhívja a közúton és vasúton utazókat, az erdőben kirándulókat, a mezőgazdasági területeken dolgozókat, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. A tilalom feloldására a fokozott tűzveszély elmúltával, egy későbbi időpontban intézkednek – tartalmazza az FVM közleménye.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…