2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • ORFK: bűncselekmény egy feloszlatott szervezet vezetésében részt venni
ORFK: bűncselekmény egy feloszlatott szervezet vezetésében részt venni

ORFK: bűncselekmény egy feloszlatott szervezet vezetésében részt venni

ORFK: bűncselekmény egy feloszlatott szervezet vezetésében részt venniAki a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében vesz részt, bűncselekményt követ el – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája. „Ilyen esetekben a rendőrség a leghatározottabban fog fellépni” – olvasható a rendőrség honlapján szombat este közzétett tájékoztatásban.

A Fővárosi Ítélőtábla július 2-án kihirdetett ítéletében jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet. Szombaton a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabadság téri nagygyűlésén közfelkiáltással újjáalakult a Magyar Gárda mozgalom.
 
A rendezvényt, amelyen mintegy két és fél ezren vettek részt, azért hirdette meg a Jobbik, hogy tiltakozzon a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület feloszlatása ellen és a múlt szombati rendőri intézkedés miatt, valamint követelje az előre hozott választásokat.

Vona Gábor Jobbik-elnök a szombati rendezvényen közölte: amennyiben parlamenti párt lesz a Jobbik, törvényjavaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé, hogy jogszerűen működhessen a Magyar Gárda mozgalom.

Pénteken a kormányszóvivői iroda az MTI-vel azt közölte, hogy a kormány új szabálysértési tényállást alkotott feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel elnevezéssel.

A kormányszóvivői iroda közleményében azt írta, hogy a kormányrendelet szerint szabálysértésnek minősül és pénzbírsággal büntethető a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való nem vezetői, hanem minden más jellegű részvétel. Emlékeztettek rá, hogy a büntető törvénykönyv alapján ma is büntethető, aki a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében részt vesz.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek