2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Orbán: Magyarország felemelése a tét

Orbán Viktor szerint az októberi önkormányzati választás tétje az, hogy az elmúlt hetekben megteremtett szilárd alapokon állva elkezdjék felemelni, majd talpra állítani Magyarországot, hogy az belátható időn belül erős, sikeres legyen. Orbán beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy nyolc év kudarcaitól, terheitől nem lehet néhány hét alatt megszabadulni, „most jön a neheze, az igazán nagy vállalkozás, most következik az a mozdulat, amellyel az immár új alapokra támaszkodva fel kell emelni és talpra kell emelni Magyarországot”. Úgy vélekedett: ez az októberi önkormányzati választás tétje. Azt érzékeltette, erre csak a jelenlegi kormányoldal képes.

A kormányfő szerint 23 nap múlva ismét egy nagy erőpróbát kell teljesíteni. Szerinte október 3-án Magyarország újra fontos sikert érhet el, és óriási lépést tehet előre; ahhoz, hogy így legyen, a Fidesznek a következő 3 hétben keményen meg kell dolgoznia, mert a siker magától nem fog eljönni, ahogy eddig sem jött el magától soha.

A kormányfő óva intett mindenkit attól, hogy az áprilisi választás sikereiből vagy a jelen közvélemény-kutatási felméréseiből bármilyen következtetést levonjon. A választás tétje – fűzte hozzá -, hogy véghez vigyék a változást. „Erős gazdaság, munkahelyek, rend és biztonság: erre ma csak mi vagyunk képesek az emberek támogatásával. Csak mi és csak az emberekkel együtt” – mondta, hozzátéve: „az országnak ma ránk, a Fideszre és a kereszténydemokratákra van szüksége”. „Vigyük véghez, amit az emberek elvárnak tőlünk! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta beszédét Orbán Viktor.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszédében természetesnek nevezte, hogy a bankszövetség nem örül a lakáshitelesek megsegítését célzó fideszes javaslatoknak, azt azonban furcsállja, hogy a szocialisták sem. Jelezte, leülnek tárgyalni a lakáshitelesek és a bankárok képviselőivel is. A debreceni polgármester arról is beszélt, hogy bár úgy véli, „soha nem látott eredménynek” lehetnek tanúi október 3-án, az önkormányzati választást a kormánypártok még nem nyerték meg.

A kampány lényege, hogy „találkozni kell az emberekkel, megkérdezni, mit gondolnak, mit szeretnének, majd aszerint kell négy évig dolgozni, és akkor a siker nem maradhat el” – foglalta össze. Kósa arra is kitért, hogy a Fidesz 1.141 polgármesterjelöltet és 6.287 képviselőjelöltet indít az önkormányzati választáson, amíg az MSZP csak 195, a Jobbik pedig 219 polgármesterjelöltet állított.

Tarlós István azt mondta, nem folytatódhat Budapesten az, ami az elmúlt években zajlott, irányt kell váltani. Rendre és olyan vezetésre van szükség, amely vállalja a politikai felelősséget – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. Kijelentette: Budapestnek nem világvárossá, hanem a régió versenyképes központjává kell válnia; a fővárosnak rendre és reményre van szüksége, a káosz nem sokszínűség, az anarchia nem liberalizmus, a szervezetlenség nem szabadság, hanem annak hamis illúziója.

Tarlós felszólalása után a polgármesterek, polgármesterjelöltek városuk egy-egy értékét mutatták be. A kampánynyitó Orbán Viktor beszédével ért véget, majd a résztvevők Kósa Lajos felhívására összeálltak a színpad előtt a Fidesz-kampányfilm zárójelenetének forgatásához.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…