2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
A polgármester a pletykákról

A polgármester a pletykákról

A polgármester a pletykákrólA vele kapcsolatos pletykákról beszélt szeptember 10-i, péntek reggeli sajtótájékoztatóján Káli Sándor, Miskolc polgármestere. A beszélgetésen terítékre került az, hogy Debrecenben építkezne, hogy köze lenne a Fészekrakó csalók beköltözéséhez, vagy a Fidesz helyi szervezetének feloszlatásához. Akik ismerik, tudják róla, a humor nem áll tőle távol, a kampányban azonban ilyen poénokkal nem kellene dobálózni – kezdte tájékoztatóját Káli Sándor. Elsőként arról beszélt, hogy e-mailek ezreit kapta már abban a témában, hogy Debrecenben építkezne. Humorosan megjegyezte: nem építkezik, hanem összeköltöznek Kósa Lajos debreceni polgármesterrel, „csak az asszonyok még nem álltak rá.” A lakhatásáról elmondta, a Vasgyárban született, később a Vászonfehérítő utcában, majd az Avason lakott panelben, 1999-ben vásárolták meg a felsőzsolcai családi házukat. Azért költöztek ki Miskolcról, mert a felesége szülei a szomszédos városban laknak, és szerettek volna közel lenni hozzájuk, mivel már idősek, és elkél a családi segítség. A polgármester arról is beszélt, hogy az árvíz idején, a földszinten 1,90 méter magasan állt a víz, még a mai napig is napi húsz liter vizet szárít ki a gép a falakból. Ragaszkodnak azonban az otthonukhoz, és hisznek benne, hogy a kormány megépíti a gátakat.

A Fészekrakó-csalókkal kapcsolatos pletykát már fájdalmasabbnak nevezte, mint mondta, ellenfelei kapcsán ilyen pletykát soha „nem dobna be.” Akik ilyen eszközökhöz nyúlnak, azok a hatalmat is hasonló módon gyakorolják, ennek kapcsán utalt a csütörtöki közgyűlésre, ahol véleménye szerint egyértelműen kiderült, hogy vendettát terveznek, vagyis akit ő nevezett ki, annak van félnivalója. Példaként említette az MVM igazgatóját, aki előtte a Fidesz tanácsadója volt, de mivel Gyurcsány Ferenc nevezte ki, így azonnal leváltották. Káli Sándor felhívta rá a figyelmet, hogy fideszes politikusok családtagjai dolgoznak önkormányzati intézményeknél, vagy vezetik azokat, de mivel jó szakemberek, így nincs ebben semmi kivetnivaló.

Pletykaként terjed a kérdés is a városban, hogy a polgármester mennyire járult hozzá a helyi Fidesz „lefejezéséhez”? Káli Sándor szerint a miskolci Fidesz szakértő módon olvasta a fejére korábban a hibáit, „most azonban lecserélték egy szakmailag gyengébb csapatra őket, csak mert nem durváskodtak”. Hozzátette, igyekezett fontos ügyekben együttműködni a Fidesszel is, egy idő után azonban a közös koszorúzások is elmaradtak, tudomása szerint felsőbb utasításra.- írja a minap.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek