2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • OGY – Rendkívüli ülésen tárgyalja a Ház a pedagógus-béremelés kiterjesztését

OGY – Rendkívüli ülésen tárgyalja a Ház a pedagógus-béremelés kiterjesztését

 Kétnapos rendkívüli ülést tart hétfőn és kedden az Országgyűlés. A képviselők a köznevelési törvény módosítását tárgyalják meg és kedden már szavaznak is pedagógus-béremelés kiterjesztéséről. A hétfői ülésnap kezdetén a közelmúltban elhunyt volt MDF-es képviselőre, Gyarmati Dezsőre, a hazai és a nemzetközi vízilabdasport világhírű alakjára, valamint a korábban a KDNP-frakcióban és függetlenként is politizáló Keresztes Sándorra emlékeznek a honatyák, majd a napirend előtti felszólalások következnek.

Még az interpellációs blokkot megelőzően döntést hoznak a képviselők a házelnök javaslatáról, Kövér László fejenként 50 ezer forinttal csökkentené a Párbeszéd Magyarországért két politikusa, Jávor Benedek és Szabó Tímea független képviselő tiszteletdíját. A két politikus korábban egy molinót tartott fel az ülésteremben a miniszterelnöknek a Tavares-jelentéssel foglalkozó beszéde kezdetén.

Az interpellációs blokkot követően a köznevelési törvény módosításának tárgyalásába kezd a Ház, várhatóan a házszabálytól eltérően: a képviselők még aznap lefolytatják az összevont általános és részletes vitát az emberi erőforrások miniszterének előterjesztéséről.

Kedden, a napirend előtti felszólalásokat követően, az esetleges módosító javaslatokról szavaznak a képviselők, illetve a zárószavazást is megtartják a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosításáról.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Jönnek a választási eredmények
Ma Magyarország 3177 településén önkormányzati választásokat tartottak. Először fordul elő, hogy ez együtt történik az Európai Parlament (EP) magyar t…

További cikkek