2024. 10. 22. kedd

Előd
1 EUR 402 HUF
1 GBP 482 HUF
Kezdőlap » Hírek » Hírek » Ötvenhét helyen választunk

Ötvenhét helyen választunk

Gyenge a részvétel
15.00. A választásra jogosultak 33,54 százaléka, 832 178 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választások második fordulójában 15 óráig. Az országos részvételi arány két héttel ezelőtt, a választások első fordulójában ugyanebben az időpontban 46,78 százalék volt.

Ötvenhét választókerületben tartanak ma második fordulót az országgyűlési választásokon. Minden választókerületben már csak az egyéni mandátum sorsa dől el, tehát 57 képviselőt juttatunk ma még a Parlamentbe, a voksolásból töredékszavazatokat már nem számítanak. Megyénkben a 13-ból tíz, Miskolcon mind a négy választókerületben tartanak második fordulót.

Háromezer szavazókörben két és fél millióan voksolhatunk. Az első fordulóban nem született eredmény a fővárosi választókerületek kétharmadában, illetve Borsod és Jász-Nagykun-Szolnok megyék egyéni körzeteinek többségében sem. Hét megyében viszont egyetlen településen sincs második fordulós választás.

A 176 választókerületből 119-ben már az április 11-i első fordulóban eldőlt az egyéni mandátum sorsa, miután valamelyik jelölt abszolút többséget szerzett. Abban az 57 körzetben azonban, ahol senki nem kapta meg a voksok több mint ötven százalékát, második fordulót tartanak.
A második körben az nyeri el a képviselői helyet, akire a legtöbben voksolnak, tehát a győzelemhez ezúttal egyetlen szavazatnyi különbség is elegendő. Inkább csak elméleti lehetőség: ha valahol a részvételi arány nem haladná meg a 25 százalékot, abban a körzetben a fordulót meg kellene ismételni.

Hiába az alacsony részvétel, már biztos: mind az 57 választókerületben érvényes a szavazás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Jubileumi trófeamustra
Hideg, de napsütéses idő fogadta az érdeklődőket Szelcepusztán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. jubileumi, 15. alkalommal megrendezett trófeamustráján, ahol a szarv…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp