2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Németország, Dánia, a Cseh Köztársaság, Hollandia, Ausztria és Horvátország 2,12 millió homokzsákot ajánlott fel Magyarországnak az árvíz elleni küzdelemhez

Németország, Dánia, a Cseh Köztársaság, Hollandia, Ausztria és Horvátország 2,12 millió homokzsákot ajánlott fel Magyarországnak az árvíz elleni küzdelemhez

Miután Magyarország beindította az uniós polgári védelmi mechanizmust, Németország tegnap 1 270 010 homokzsákot ajánlott fel a magyar árvízvédelmi kapacitások megerősítéséhez. További 100 000–100 000 homokzsákot ajánlott fel a Cseh Köztársaság, Hollandia és Horvátország is. Ausztria 250 000 homokzsákot ajánlott fel, és végül, de nem utolsósorban Dánia 300 000 homokzsákot ajánlott. Így a beérkezett felajánlások összességében (2,12 millió homokzsák) meghaladják azt a kétmillió homokzsákot, amelyet Magyarország május 25-én az uniós polgári védelmi mechanizmus beindításakor kért. Hollandia ajánlatát Magyarország már elfogadta, a többi felajánlást jelenleg mérlegeli.

Május 15-e óta az ország folyóin összesen 930 kilométeres hosszon kellett ideiglenes árvízvédelmi intézkedéseket bevezetni. Az ideiglenes védekezéshez eddig már 3,6 millió homokzsákot használtak el, és a készletek kimerülőben vannak. Az árvízi helyzet továbbra is folyamatosan romlik, ezért az országnak még jobban meg kell erősítenie árvízvédelmi kapacitását, és folytatnia kell az ideiglenes védekezést.

2010. május 15. óta rendkívüli mennyiségű csapadék hullott Magyarországon, amely az ország területének mintegy egyharmadát érintette. Az árvízvédelmi munkálatok négy területen összpontosulnak: az észak-magyarországi folyók mentén, az Alföldön (Közép-Magyarország), a Kapos völgyében és a Bakonyban (Dunántúl). Magyarország kétmillió homokzsákot kért az uniós polgári védelmi mechanizmusban részt vevő 31 ország polgári védelmi hatóságaitól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek