2024. 04. 28. vasárnap

Valéria
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
mi-lesz-veled-erzsebet-furdo-

Mi lesz veled Erzsébet Fürdő?

mi-lesz-veled-erzsebet-furdo-Hányatott sorsa volt az elmúlt tíz évben az Erzsébet Fürdőnek, s újabban a fotón látható tábla hírdeti, hogy ennek még most sincs igazán vége. A még romjaiban is impozáns épület,Miskolc belvárosbában városi közfürdőnek épült 1892-93–ban, eklektikus stílusban.

Eleinte úgy tervezték, a fürdőhöz tartozó parkot hoznak létre a fürdőépület és a főutca között, később azonban ezt a telket beépítették. A tér, melyről a fürdő nyílik, egy időben a Fürdő tér nevet viselte. Eredeti bádogkupolája helyett ma üvegkupola díszíti a tetejét. Amíg a város nem értékesítette sok ezer gyermek tanult meg itt úszni, s nagyon sok idős ember járt ide pihenni is. Az átépítés elkezdődött, majd abbamaradt.

Legutóbbi hírünk szerint a fürdőt üzemeltető cég színvonalas wellness központot szeretne létrehozni az épületben. Mohácsi Gábor tulajdonostól arról érdeklődtünk, hogy mit jelent a falra nemrégiben kikerült molinó?

-Csak tesztelni szeretnénk az érdeklődést. Természetesen tovább folytatjuk majd a 2003-ban abbahagyott munkát, de mi is arra várunk, hogy a mögöttünk lévő telken a szállodát el kezdjék építeni, s így majd együtt haladnak a munkálatok. Hogy ez mikor lesz, azt nem tudhatjuk., mert a szállodát építő Ikeron cég még ez ügyben nem tájékoztatott bennünket.                                                               

–obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek