2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Megkezdődött az állami rezsicsökkentésről szóló konzultáció

Megkezdődött az állami rezsicsökkentésről szóló konzultáció

A Kormány célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést, melyet az állampolgárok véleményének és javaslatainak felhasználásával valósít meg. A tervezett csökkentés 10 Mrd forint összegű.
Az állampolgári javaslatok megismerése érdekében külön kérdőív készült a magánszemélyek, és a vállalkozások részére.
A polgárok 2015. június 5. és 2015. augusztus 6. napja között fejthetik ki véleményüket kilenc, és további egy, általuk fontosnak tartott hatósági eljárás igazgatási szolgáltatási díjának, vagy illetéknek mérséklésére, vagy megszüntetésére is javaslatot tehetnek.
A kérdőívek a kormányablakokban, járási hivatalokban, a kormányhivatal szervezeti egységeinek ügyfélszolgálatain, valamint online is elérhetőek a www.kormanyhivatal.hu honlapon.  
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalhoz 2015. június 5-e óta 1625 db kitöltött kérdőív érkezett vissza, 2015. június 10.-ei állapot szerint.
A kilenc, állampolgárokat érintő terhek közül, a legtöbben az eltulajdonított, vagy elhagyott igazolványok pótlásának díját törölnék el (1020-an), valamint a családi állapot változása miatt történő névváltozással összefüggő okmánycsere díját (885-en), a hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylésnek díját (867-en), a felsőoktatási felvételi eljárás díját (748-an) törölnék el.
Az eddigi tapasztalatok alapján az állampolgárok önállóan javasolták a lejárt személyes okmányok kiállítási díjának, az útlevéligénylés eljárási költségének, a gépjármű ideiglenes és végleges forgalomból történő kivonásának díjcsökkentését.
A vállalkozásokat érintő -a kérdőíven felsorolt kilenc teher közül- az adóhatósági igazolás kiállításának díját 162-en, az üzletek működési engedélyezésével kapcsolatos eljárások díját 144-en, míg a cégiratok készítésének díját 136-an mérsékelnék.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…