2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Még egy hétig váltható pénzre a közteherjegy

Még egy hétig váltható pénzre a közteherjegy

Már csak néhány napja maradt a munkáltatóknak arra, hogy a fel nem használt közteherjegyeket visszaváltsák az adóhatóságnál. Az alkalmi munkavállalói könyv idén április 1-jével megszűnt, helyét az egyszerűsített foglalkoztatás vette át. Azok a munkáltatók, akik a közteherjegyekből a szükségesnél többet vásároltak, e hónap végéig kérhetik az adóhatóságtól azok értékének visszatérítését. Az észak-magyarországi régióban ez idáig 209 kérelmező 9.369 darab közteherjegy visszaváltását kezdeményezte, 2.600.500 forint értékben. Akik még rendelkeznek korábban vásárolt közteherjegyekkel, szeptember 30-ig kérhetik a visszaváltást az erre a célra rendszeresített 10KTH jelű nyomtatványon.

A 10KTH jelű nyomtatvány kereskedelmi forgalomban nem kapható, de az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető és az APEH honlapjáról is letölthető. A kérelmet kizárólag nyomtatott formában lehet beadni, mellékelni kell a fel nem használt közteherjegyeket, valamint a vásárlást igazoló eredeti számlát is. Aki a visszatérítésre irányuló kérelmét postai úton terjeszti elő, annak a közteherjegyeket lezárt és a lezárására szolgáló felületen általa aláírt borítékba helyezve kell a nyomtatványhoz mellékelnie.

A kérelmet az APEH regionális igazgatóságnak címezve, postai úton legkésőbb a hónap utolsó napján lehet feladni. Személyes ügyintézésre kizárólag az állami adóhatóság megyeszékhelyein található ügyfélszolgálatokon van lehetőség. A szeptember 30-i határidőt elmulasztók kérelme érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül, tehát közteherjegyeik értékét nem kapják vissza. Amennyiben a kérelmezőnek az APEH-nál nyilvántartott köztartozása van, a fel nem használt közteherjegy visszatérítendő összegét az adóhatóság a tartozás erejéig visszatarthatja.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek