2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Tovább bővül a Felsőzsolcai Ipari Park

Jó ütemben halad az Észak-Magyarországi Operatív Program 50%-os támogatásával megvalósuló Felsőzsolcai Ipari Park fejlesztése. A 492 millió forintos beruházás keretében újabb 42 hektáros részen folyik az infrastruktúra kiépítése. A teljes közművel ellátott ipari területek átadása 2011 elejére várható. „A fejlesztésre azért volt szükség, mert a jelenlegi, 103 hektáros kiterjedésű ipari parkban már csak 8 hektár infrastruktúrával ellátott beépíthető szabad terület maradt. A gazdasági válság enyhülésével érezhetően megnőtt a befektetői kereslet a miskolci térség iránt” – nyilatkozta Szász Csaba a Felsőzsolcai Ipari Zóna Kft. ügyvezető igazgatója.
A projekt eredményeként a régióban működő, illetve letelepülni kívánó, gyártó, beszállító, valamint feldolgozó és szolgáltató vállalkozások számára korszerű telephelyi feltételek állnak rendelkezésre, ráadásul így hatékonyabbá válik az ipari parkban már jelenlévő vállalkozások szükségleteinek, szolgáltatási igényeinek kielégítése. Az ügyvezető igazgató szerint a megnövekedett érdeklődés nemcsak az ipari park M30-as autópálya melletti kedvező földrajzi elhelyezkedésének, a mérsékelt telekáraknak, hanem a környéken rendelkezésre álló, ipari termelési tapasztalattal rendelkező képzett munkaerőnek is köszönhető. Jelenleg 50 vállalkozás található az ipari parkban, amelyek csaknem 650 embernek biztosítanak munkát. A fejlesztéseknek köszönhetően mind a foglalkoztatottak létszáma, mind az itt lévő vállalkozások által termelt bruttó hozzáadott érték 3-4 éven belül megduplázódhat. A kedvező üzleti lehetőségek érzékelhetőn pozitív fogadtatásra találtak a hazai és külföldi befektetők körében, mondta el Szász Csaba.
A projekt menedzselését végző DBH Group vezérigazgató-helyettese, Kurtán Zoltán kifejtette, a Miskolci kistérség fejlődésének meghatározó sikertényezője a hazai és külföldi tőkebevonás révén biztosított munkahelyteremtés, jövedelemtermelés, amelyhez elengedhetetlen az ehhez hasonló sikeres projektek megvalósítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek