2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Kétmilliárd forintos fejlesztés Demjénben, a Gyógyvizek völgyében

Kétmilliárd forintos fejlesztés Demjénben, a Gyógyvizek völgyében

Kilencszázmillióért négycsillagos gyógy- és wellness hotel, egymilliárd forintért barlangfürdő épül a Heves megyei településen.

A beruházást hitelből és önerőből, illetve az Európai Unió által biztosított támogatásból végző Demjén Termál Fürdő Kft. ügyvezetője, Tóth Péter elmondta: a Demjéni Termálfürdő folyamatosan fejlődik, már eddig is több mint háromszázezer vendéget fogadott. A továbblépéshez, a látogatók Demjénben és környékén tartásához ugyanakkor elengedhetetlen a Völgy fejlesztése. A tervek megvalósítására Uniós pályázaton a hotel megépítésére 267 millió forint, a barlangfürdő megvalósítására 500 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert a beruházó. A várhatóan augusztusban átadásra kerülő szálloda a wellness-, az egészség-, valamint a konferenciaturizmus igényeit kívánja kiszolgálni.

Demjén határában a Termál-völgyben 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius-fokos gyógyvize, melyre alapozva készült el a közel tízhektáros területen a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark hét medencével 2007-ben. A víz gyógy- és rekreációs hatása miatt a régióban soha nem látott látogatószám növekedés történt.

A mostani fejlesztést megelőzően kérdőíves felméréssel, több száz vendéggel folytatott beszélgetést követően képet kaptunk arról, hogy milyen szolgáltatásfejlesztéseket látnának szívesen a Termál Völgybe látogató vendégek a következő években – mondta Tóth Péter, aki hozzátette: azonnal tudták, hogy ebbe bele kell vágniuk. A természet adta lehetőségeket kihasználva egy hegybe vájt, jelenleg épülő barlangfürdő és a hamarosan átadásra kerülő wellness szálloda a régióban egy olyan turisztikai attrakció, amely további százezreket csábít majd a borvidékre, nemzeti parkokba, a turizmus minden területére, növelve ezzel a régió gazdasági teljesítményét.

Az ÉMOP-2009-2.2.1 Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése kiírásban Négycsillagos gyógy- és wellness hotel létesítése a Demjén Termál Völgyben című nyertes beruházás célja, hogy a meglévő fürdő jelenlegi, illetve a barlangfürdő fejlesztés által generált többletlátogatót, akár több napig helyben tarthassák, szállásigényüket magas színvonalon kiszolgálhassák az év minden szakában. A fürdő egész évben nyitva tartásának, kiegyensúlyozott működésének, így piaci pozíciójának megerősítése lehet a szálloda- és fürdőfejlesztés. Ennek eredményeként pedig 2017-re a Demjéni Termál Völgy látogatószáma megduplázódhat.

A 84 szobás, 168 férőhelyes szálloda két ütemben valósul meg. Az első ütemben Uniós támogatással 50 – ebből 4 akadálymentesített- szoba és 106 férőhely kerül kialakításra, valamint 3 új szolgáltatás is lesz a palettán. A turisták által eltöltött vendégéjszakák számát folyamatosan kívánja növelni a beruházó, a tervek szerint az 5. évre ez meghaladja a 100.000-et. A projekt megvalósulásával több, mint 30 új munkahelyet hoznak létre. A mostani beruházás keretében megépülő és ez év augusztusában átadásra kerülő szálloda elsősorban a wellness, az egészség- és a konferenciaturizmus igényeit igyekszik kiszolgálni.

A fürdő, a vízi élmények komoly vonzerőt jelentenek a vendégek részére, bízom benne, hogy egy egyedi barlangfürdő nyújtotta szolgáltatással gazdagított szálloda pedig hosszú tartózkodási idővel kimagaslóan vonzó célpont lehet – fogalmazott a Demjén Termál Fürdő Kft. ügyvezetője.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek