2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Véget ért a 2012. Drogmentes Magyarországért Maraton ország körüli útja

Véget ért a 2012. Drogmentes Magyarországért Maraton ország körüli útja

2012. május 27-én vasárnap érkezett vissza Budapestre a Drogmentes Magyarországért Maraton, miután a futók 42 nap alatt 320 települést érintve 2100 kilométert tettek meg az ország körül. A mozgalom befutó rendezvényére a Népligeti gyermeknapon került sor, ahol számos híresség is csatlakozott a programhoz.

Magyarországon több mint 350 ezer fiatal él rendszeresen tudatmódosító drogokkal. Napjainkban az úgynevezett designer-drogok használata vált gyakorivá, mely tudatmódosítókat kifejezetten a hatóságok megkerülésére, némi kémiai módosítással hoznak létre – a fiatalok interneten, és offline is hozzájuthatnak ezekhez az akár halált is okozó stimulánsokhoz.

A drogok elleni tiltakozás végett a Drogmentes Magyarországért Maraton idén április 14-én indult el 42 napos útjára, hogy bejárja Magyarország kisebb-nagyobb településeit és elvigye a drogmentesség üzenetét gyerekeknek és felnőtteknek immáron 11. alkalommal. Ez alatt az idő alatt több mint 40 ezer ember vett rész a drogfelvilágosító előadásaikon és tette le az esküt a drogmentes élet mellett.

A mozgalom tagjai vasárnap érkeztek vissza Budapestre. A futókat a Népligeti gyermeknapon fogadta a lelkes közönség, a mozgalom védnökeivel együtt. A program keretében fellépett Erik a No Thanx együttes egykori frontembere, Nick Árpád Guiness rekorder világbajnok és Katus Attila aerobik világbajnok. A Drogmentes Magyarországért Maraton az ország egyik legnagyobb sporttal egybekötött drogfelvilágosító mozgalma, amely indulása óta több mint 350 ezer fiatalt és felnőttet ért el drogfelvilágosító előadásaival és rendezvényeivel, valamint több mint 1,5 millió drogfelvilágosító adatokat tartalmazó füzetet osztott ki országszerte. A mozgalom védnökei között olyan kiemelkedő személyeket találunk mint Dr. Gulyás Kálmán nyugalmazott államtitkár, Dr. Hermon Mihranian addiktológus vagy Kiss Orsolya a Class FM műsorvezetője.

„A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!” – L. Ron Hubbard humanitárius

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…