2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Jön a NAV-levél – másfél millióan retteghetnek

Jön a NAV-levél – másfél millióan retteghetnek

Több mint másfél millió folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt küldött ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal október 31-ig azoknak, akiknek ezer forintnál nagyobb eltérést mutat az egyenlege, illetve akik 2011-ben késve, vagy nem teljes mértékben fizették meg adójukat. Az adóhatóság úgy tudja, a NAV a világon egyedülálló módon küld értesítést azoknak, akiknek túlfizetésük vannak. Az érintettek a visszaigénylést a NAV honlapjáról is letölthető 17-es számú nyomtatvány benyújtásával kezdeményezhetik.

Amennyiben az adózónak olyan tartozása van, amelyet még nem fizetett meg, akkor azt rendeznie kell, így kerülheti el a további késedelmi pótlék felszámítását, illetve az esetleges végrehajtást. A 2011. évre felszámított pótlékot az értesítőben szereplő számlaszámra legkésőbb november 15-ig be kell fizetni.

Az adóhatóság részletfizetést, fizetési halasztást engedélyezhet azoknak, akiknek gondot okoz a tartozás megfizetése. Az engedélyt azonban nem automatikusan adják meg, az eljárást külön kérni kell – figyelmeztetett az adóhivatal.

Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…