2023. 11. 29. szerda

Taksony
1 EUR 380 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hőség és zivatarveszély: extrém időjárás lesz vasárnap

Hőség és zivatarveszély: extrém időjárás lesz vasárnap

Többek között a hőség, az extrém UV-sugárzás és a zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott információk szerint, vasárnapra zivatarveszély miatt figyelmeztetés lesz érvényben Budapesten, Pesten, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében.

A hőség miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A középhőmérséklet az északi, északkeleti tájak kivételével 25, délen és városi környezetben 26-27 fok körül alakul. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet is 15-21 fok között lesz.

A OMSZ-nél azt kérik, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek