2023. 12. 11. hétfő

Árpád, Árpádina
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF

Újraindul az arttér-találkozások

Hat közösségépítő program a nyárra

Hogy és hol ismerkednek ma az emberek? Mik az azonosságok és az eltérések az egyes generációk ismerkedési szokásai között? A praktikus vagy romantikus megoldások a divatosak? Vannak-e szabályok a párkapcsolatépítésben? Van-e tabu? Milyen extrém vagy klasszikus találkozások vezetnek sikerre? Ilyen és hasonló kérdések merülnek fel az arttér-találkozások első beszélgetésében július 1-én 17 órától a Népkerti Vigadóban Miskolcon. A nyári szezonban hat beszélgetés zajlik majd. A közösségi élményt valahányszor zenével, költészettel, képzőművészettel, gasztroélménnyel színesíti a szervező Női Erőforrás, Család és KarrierPONT valamint a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda csapata.

Miket tettek a nők a századfordulón, hogy az épp aktuális szépségideálnak megfeleljenek? Ezeknek milyen – sokszor halálos – kockázatai voltak? Hol volt az ismerkedés terepe? A viktoriánus kor bizarr szépségtippjei. Ilyen és hasonló tudásanyagot hoz arttérbe Bay Judit, az Edelényi Kastélysziget intézményvezetője, aki azt foglalja össze, hogyan keresték a nők a férfiak kegyeit az elmúlt korokban. Szó lesz a szépségflastromokról és a legyezőnyelvről, a fűzőkről, meg a kokaintablettákról is július. Vihula Mihajlo, zeneszerző, gitárművész szerenádot ad az évad első arttér-összejövetelén. A művésztanár amellett, hogy zenél arról is beszél majd, miként késztetik a szép hölgyek a muzsikusokat örökérvényű klasszikus darabok megírására a szerelem ihletésében.  Rácsok András református lelkész azt ecseteli milyen rendkívül fontos ismerkedési és párkapcsolati szempont az, hogy mindig (már az elején is) merjük magunkat adni. Konkoly Rita coach arról gondolkodik, hogy kire hallgassunk párválasztáskor, mit érnek a körülöttünk lévők véleményei. Juhász Zsófia párterapeuta hasznos tanácsokat ad a választáshoz. Nagy Alexandra virágkötő megmutatja milyen csokrot illik vinni az első randira, Furdi Lilla stylist elmondja mit illik viselni. Kishonthy Csilla stílustanácsadó azt boncolgatja majd, hogy a netes ismerkedésre is illik készülni, rendkívül fontos, hogy milyen a környezetünk, amikor bekapcsoljuk a kamerákat a gépeken. Jacsó Pál jogász, író az internetes ismerkedés csapdáit sorolja. A vendéglátó Népkerti Vigadó és Söröző pedig afrodiziákumokkal készül, így mini csokoládébombával vagy rosé kacsamellel fügés-kéksajtos kosárkában. A Barkland Pincészet pedig Tokaj-hegyaljai nedűit kínálja a gourmet falatok mellé. A program számos más felvetéssel még szolid flörtölők és sokat próbált kalandorok elbeszéléseivel kivételesen izgalmasnak és szórakoztatónak ígérkezik. Kóstoljanak bele!
Czikora Ágnes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bányák és barlangok ibolyántúli fényben Berentés Ágnes fotókiállítása Ibolyántúli fényben készített barlangi fotókból nyílik a Herman Ottó Múzeum …

További cikkek