2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Gyertyák Solymosi néniért

Gyertyák Solymosi néniért

Gyertyák Solymosi néniértFebruár 25.-én délután fél 3-kor temetik Ózdon a Gyári temetőben Solymosi Miklósnét. A 92 éves asszonyt január 19-én támadta meg hétes-telepi otthonában három fiatal cigány elkövető, aminek következtében február 13-án életét vesztette.

 

A Solymosi házaspár 1964-ben került a nagyon szép környezetben fekvő Hétes gyári bérlakásába, ahol akkoriban a kohászat középvezetői juthattak otthonhoz. A városrész lepusztulása 1989-től indult, amikor ezek a bérlakások a város tulajdonába kerültek és megkezdődött a cigánycsaládok betelepítése. Ahová költöztek, ott a korábban gondozott kiskertek elgazosodtak, elkezdődött a háztáji fosztogatása, ezért rohamosan menekültek el a kulturált életmód folytatói a pusztítás elől. Egyedül Solymosiék gondolták úgy: miért nekik kellene elköltözniük megszokott lakóhelyükről? Miklós bácsi 2007-es halála után sem tudta családja elmozdítani Erzsike nénit Hétesből. Egyre csak azt mondogatta, hogy ő nem bánt senkit, őt sem bántja senki. Így ment ez 2010. január 19.-én a reggeli órákig, amikor két 14 éves és egy 11 éves fiókgengszter bejutott valahogyan a lakásába és agyba-főbe verték. Jellemző a brutalitásukra, hogy még a combcsontját is eltörték az idős asszonynak, akit emiatt műteni kellett. A bűncselekmény után az ózdi rendőrök 36 órán belül elfogták a támadókat, akik közül ketten előzetes letartóztatásban várják a bíróság elé állítást, harmadik társuk viszont gyermekkora miatt nem büntethető.

A városban hatalmas felháborodást kiváltó bűncselekmény, az életveszélyt okozó testi sértés és csoportosan elkövetett rablás miatt többen szót emeltek. Berecz István korábbi önkormányzati képviselő, aki egykor Hódoscsépány Ózdtól történő elszakadását is kezdeményezte, felhívást tett közzé. Kijelentette: minden eszközzel meg kell állítani a cigánybűnözést, a társadalmi összefogás jeleként pedig minden ózdi lakás ablakában égjen egy szál gyertya a temetés estéjén.

 

Gyertyák Solymosi néniért

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek