2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Fél év alatt 6 milliárd forinttól esnek el a kórházak
Fél év alatt 6 milliárd forinttól esnek el a kórházak

Fél év alatt 6 milliárd forinttól esnek el a kórházak

Fél év alatt 6 milliárd forinttól esnek el a kórházakFél év alatt mintegy 6 milliárd forint bevételtől esnek el a kórházak, ugyanis a Magyar Államkincstár júliustól nem folyósítja a szakdolgozóknak és orvosoknak járó havi 15 ezer forintos illetménykiegészítést, amelyből pótolták a már tavaly megszüntetett 13. havi bért – írja szerdai számában a Népszava. Kórházvezetők szerint az újabb megszorítás tovább rontja az amúgy is eladósodott intézmények helyzetét. Az intézményvezetők úgy tudják, a kormány azzal érvelt, hogy az illetménykiegészítés megvonása nem érinti annyira súlyosan a kórházakat, mivel a júliusi járulékcsökkentés és személyi jövedelemadó változása miatt a kórházaknál maradó pénz fedezi a kieső összeget.
 
Az illetménykiegészítés eltörléséről egyébként Bajnai Gordon miniszterelnök döntött, a megvonás valamennyi közalkalmazottra – vagyis nemcsak az egészségügyi dolgozókra – vonatkozik.

Csakhogy kórházvezetők szerint a dolgozónként havi 15 ezer forintos megvonás tovább nehezíti az intézmények helyzetét, hiszen a szakdolgozók béremelésének és 13. havi jövedelmek fedezetét tavalyig az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) biztosította számukra, idén azonban már ehhez sem jutottak hozzá a kórházak.

A Magyar Államkincstár ehelyett utalta a korábbi összegnél kevesebb úgynevezett illetménykiegészítést.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…