2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Csütörtökön kezdődik a Moziünnep

Csütörtökön kezdődik a Moziünnep

Csütörtökön kezdődik a MoziünnepCsütörtöktől négy napon át várják kedvezményes árú jegyekkel a filmek szerelmeseit számos városban a Moziünnep alkalmából. A megannyi kísérőprogrammal színesített programsorozaton több mint kétszáz filmet vetítenek, köztük többet az országos premier előtt láthat a közönség. A szeptember 17. és 20. között zajló programsorozaton olyan filmeket láthat az országos premier előtt a magyar közönség, mint a Pedro Almadóvar rendezte Megtört ölelések, amelyben Pénelopé Cruz játssza a főszerepet vagy a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, amelyben olyan sztárok „lelkiznek”, mint Keanu Reeves, Winona Ryder, Julianne Moore és Monica Bellucci.

Premier előtt vetítenek több amerikai független filmet is a 6. alkalommal megrendezett ünnepen, köztük a puding-áradások és ketchup-tornádók veszélyes világába kalauzoló Derült égből fasírt című animációs filmet és a férfi-nő kapcsolatot humorosan feltáró Csúf igazság című mozit.

Több magyar filmet is láthat bemutató előtt a közönség: vetíteni fogják Pater Sparrow szemledíjas alkotását, a Stanislaw Lem egyik novelláját feldolgozó 1-et, a Tréfát, amiért az idei filmszemlén Gárdos Péter megkapta a legjobb rendező díját, valamint Mátyássy Áron első filmjét, az Utolsó időket, amely megnyerte a 40. Magyar Filmszemle fődíját, az Arany Orsót.

A vetítések mellett az idén is lesznek közönségtalálkozók, valamin zenei- és képzőművészeti kísérőprogramok. Több moziban is jegyszedőként dolgoznak hírességek, mint például Csonka András, Sub Bass Monstrer, Beleznay Endre és Cseh László.

A Moziünnepen az elmúlt három évben összesen közel 1,4 millió jegy kelt el. Évente ebben a négy napban a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…