2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Érkeznek a folyószámla-kivonatok

Érkeznek a folyószámla-kivonatok

Érkeznek a folyószámla-kivonatokAz adóhatóság megkezdte a folyószámla kivonatok és pótlékértesítők kiküldését, melyet az elektronikus adózók kivételével,  legkésőbb október 31-ig minden adózó megkap. Elektronikus adózónak minősül az az adózó, aki 2009. június 17-ig törvényi alapon, vagy önkéntesen küldött be elektronikus úton bármilyen bevallást, vagy adatlapot. Részükre a pótléklevezetés megtekintése az internetes folyószámla lekérdezési felületen lesz biztosított.

Folyószámla kivonatot az az adózó kap, aki:

• 2008. évben késedelmesen fizette meg kötelezettségét, így késedelmi pótlékkal érintett• késedelmi pótlékkal nem érintett, de a folyószámláján 2009. június 17-i állapot szerint van – legalább egy adónemen – 1000 forintot meghaladó értékű tartozásos vagy túlfizetés egyenleg
  • nem érintett késedelmi pótlékkal, és a folyószámlán 2009. június 17-én minden adónem rendezett, vagy csak értékhatár alatti, de van 2008. évben elévülés címen

A folyószámla kivonat tartalma egységesen a 2008. január 1. és 2009. június 17. közötti időszak adatait mutatja. A hátralékot tartalmazó folyószámla esetében mielőbb kérjük a hátralék rendezését. A pótlékelőírásokat a folyószámlán 2009. november 16-i esedékességi dátummal jelenítjük meg, mely határnapra javasoljuk a pótlék megfizetését. A küldeményekhez tájékoztató levelet is csatoltunk, amely a kivonaton szereplő tételek értelmezésében és az esetleges tartozás rendezésének módjában nyújt segítséget.
Az adózók ügyintézésének megkönnyítése, a befizetések teljesítése érdekében a postázott értesítések mellé a bankszámlanyitásra nem kötelezett adózóknak csekket csatolunk, minden olyan adónemben, amely 2009. június 17-én tartozást mutat. Az Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság központi ügyfélszolgálatain (Miskolc, Eger, Salgótarján) a bankkártyás fizetés lehetősége is biztosított.Ha az értesítőn szereplő adatokkal kapcsolatban az adózó észrevételt kíván tenni, azt az értesítő első oldalán olvasható „Ügyfélfogadás” blokkban szereplő címen és időpontokban teheti meg. A folyószámla-kivonattal kapcsolatos észrevételek illetékmentesen, írásban a küldeményhez csatolt formanyomtatvány kitöltésével is benyújthatók a folyószámlát vezető regionális igazgatóságnak címezve.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek