2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Szeptemberben ismét lesz Moziünnep

Szeptemberben ismét lesz Moziünnep

Szeptemberben ismét lesz MoziünnepIdén is szeptemberben rendezik meg a Moziünnepet; a négynapos vetítéssorozaton, amelyre kedvezményes árú jegyekkel várják a nézőket országszerte, több mint 200 filmet vetítenek, köztük számos premier előtti alkotást – közölte a rendezvény sajtófőnöke. Tamás Dorka tájékoztatása szerint a szeptember 17-20. között zajló programsorozaton olyan alkotásokat láthat az országos filmpremier előtt a magyar közönség, mint az Admirális című orosz történelmi kalandfilm, a Családban marad című izlandi film vagy a Pedro Almodóvar rendezte Megtört ölelések, melyben a spanyol rendező egyik kedvenc színésznője, Pénelopé Cruz játssza a főszerepet.

Premier előtt vetítenek több amerikai független filmet is a hatodik alkalommal megrendezett filmes ünnepen, köztük a puding-áradások és ketchup-tornádók veszélyes világába kalauzoló Derült égből fasírt című animációs filmet és a férfi-nő kapcsolatot humorosan feltáró Csúf igazság című mozit.

Több magyar filmet is láthat majd a bemutató előtt a közönség: vetíteni fogják Pater Sparrow szemledíjas, 1 című alkotását, a Tóth Barnabás jegyezte Rózsaszín sajtot, valamint a Tréfát, amiért az idei filmszemlén Gárdos Péter megkapta a legjobb rendező díját.

Az újdonságok mellett több, a nyáron moziba kerülő filmet is pótolhatnak vagy újranézhetnek a Moziünnep látogatói, egyebek mellett Quentin Tarantino második világháborús „agymenését”, a Brad Pitt főszereplésével készült Becstelen brigantykat, a Harry Potter és a félvér-herceg című filmet, valamint a Két szerető című romantikus drámát, amely Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplése.

A vetítések mellett az idén is lesznek közönségtalálkozók, „Felkonf”-ok, sztár-jegyszedők és különböző izgalmas kísérőprogramok.

A Moziünnepen az elmúlt három évben összesen csaknem 1,4 millió jegy kelt el. Évente ebben a négy napban a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak.

 

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek