2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Egyetlen fideszes módosítót sem szavaztak meg a költségvetéshez
Egyetlen fideszes módosítót sem szavaztak meg a költségvetéshez

Egyetlen fideszes módosítót sem szavaztak meg a költségvetéshez

Egyetlen fideszes módosítót sem szavaztak meg a költségvetéshezLezárult a parlamentben a 2010-es költségvetési törvény módosító indítványainak szavazása hétfőn, ennek során egyetlen egy fideszes javaslatot sem szavaztak meg. A ház mintegy félszáz módosító indítványról szavazott, ezek jelentős részét a Fidesz nyújtotta be, de végül egyet sem szavaztak meg. A Fidesz azonban megszavazta a kormány és az MSZP által támogatott költségvetési módosító indítványt,

amely megemelte és elosztotta a fogyatékos szervezetek támogatását. Az Országgyűlés így 344 igen, 18 nem szavazattal fogadta el az indítványt, amelyet a kormány által támogatott javaslatok közül kért ki külön szavazásra a KDNP.

Ez a javaslat rendezte a fogyatékos szervezetek támogatását, amelyet „véletlenül” szavazott meg a parlament.

Az Országgyűlés megszavazott egy, a kormány által nem támogatott módosító indítványt is. A parlament 182 igen, 180 nem és 2 tartózkodás mellett fogadta el a gazdasági bizottság módosító indítványát: a 21 szocialista képviselő mellett igennel voksolt a Fidesz, a KDNP és 11 független képviselő, nemmel szavazott 161 MSZP-s, 18 SZDSZ-es és egy független képviselő.

Ennek köszönhetően plusz 1 milliárd forintot csoportosítanak át az M60-as autópálya Pécs és Szentdénes közötti szakaszának előkészítési munkálatainak befejezésére.

Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek elmondta: a frakció álláspontjával ellentétesen szavazó képviselőkkel szemben az etikai bizottság folytat majd vizsgálatot, a büntetésről a frakció dönt.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek