2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Egyelőre kevés párt és jelölt jelentette be az ajánlószelvény-gyűjtést
Egyelőre kevés párt és jelölt jelentette be az ajánlószelvény-gyűjtést

Egyelőre kevés párt és jelölt jelentette be az ajánlószelvény-gyűjtést

Egyelőre kevés párt és jelölt jelentette be az ajánlószelvény-gyűjtéstKedd kora délutánig 13 szervezet és 14 független jelölt jelentette be az adatvédelmi biztosnál, hogy ajánlószelvényeket gyűjt az áprilisi országgyűlési választásra – közölte az MTI érdeklődésére az adatvédelmi biztos irodája. Az országgyűlési választáson az egyéni választókerületekben csak azok a jelöltek indulhatnak, akik március 19-ig összegyűjtöttek 750 érvényes ajánlószelvényt. Az ajánlószelvények gyűjtését azonban be kell jelenteni az adatvédelmi biztosnál. Az Országos Választási Bizottság (OVB) már 39 pártot vett nyilvántartásba az áprilisi választásra.

Az Országos Választási Iroda (OVI) internetes oldala, a www.valasztas.hu szerint eddig 44 jelölt adta már le az összegyűjtött, legalább 750 ajánlószelvényt.

Az áprilisi országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben pártjelöltek és független jelöltek is indulhatnak, de területi és országos listát csak pártok állíthatnak. Ehhez azonban előbb be kell jelenteniük magukat az illetékes választási bizottságnál.

Az OVB-nél azoknak a pártoknak kell nyilvántartásba vetetniük magukat, amelyek több megye, vagy valamely megye és a főváros területén kívánnak jelöltet vagy listát állítani. Azok a pártok, amelyek csak egy adott megye területén állítanának jelöltet, a területi választási bizottságnál kell kérniük a nyilvántartásba vételt, amelyek pedig csak egy egyéni választókerületben, azoknak csak az adott országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek