2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
UNIÓS FEJLESZTÉSEK

UNIÓS FEJLESZTÉSEK

UNIÓS FEJLESZTÉSEK2007 és 2013 között 22,4 milliárd eurós támogatásban részesül Magyarország, hogy felzárkózhasson a fejlett országokhoz. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv legfontosabb célja a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében hat kiemelt területen indított el összehangolt állami és uniós fejlesztéseket: a gazdaságban, a közlekedésben, a társadalom megújulása érdekében, a környezet és az energetika területén, a területfejlesztésben és az államreform feladataival összefüggésben. A fejlesztések sikeresnek bizonyultak. Uniós támogatásból újul meg Oroszlányon három általános iskola is. A létrejövő projekt értéke 770 millió forint, ebből 496 millió forint az uniós támogatás. A Ságvári Endre Általános Iskolában jelenleg is folyik a tanítás, a belső termeket már felújították, a tavasz folyamán pedig folytatódik a homlokzat hőszigetelése, illetve a kert helyreállítása. Az iskolába most Bajnai Gordon miniszterelnök is ellátogatott.

 

Bajnai Gordon, miniszterelnök

„Magyarországon egy olyan ütemű fejlődés zajlik az épített környezetünkben, az infrastruktúránkban, a városainkban, az utcáinkon, a járó beteg központjainkban, ami korábban nem volt érzékelhető és, ami utólag is értelmet ad annak az erőfeszítésnek és áldozatvállalásnak, amit az elmúlt 20 évben nem egyszer meg kellett, hogy tegyen azért, hogy Európához közeledjen. Mondhatnám úgy is, hogy valami díjat,viszonzást kaptunk ettől. De nagyon nagy eltérés van abban, hogy Magyarország hogyan szerepel ezekben a fejlesztésekben és ebből a szempontból Oroszlány és környéke, a térség kiemelkedően szerepel.”

 

Olyannyira, hogy 568 millió forintot fordítottak két mellékút rekonstrukciójára Komárom-Esztergom megyében, Tata és Oroszlány közelében. A forrásokat az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította. A felújított mellékutaknak jelentős szerepük van a térségi versenyképesség megőrzésében. Erre hívta fel a figyelmet a miniszterelnök is, aki ünnepélyes keretek között adta át az utat a forgalomnak.

 

Valter Alajos, polgármester, Bokod

„ A közútfelújítást maga a Zrt. Koordinálta egy ROP-os támogatásból, még a belterületi szakasz felújítását az önkormányzat saját forrásból finanszírozta. Ez összességében 34 millió forint volt, amik során zárt vízelvezető csapadékrendszert építettünk ki, illetve 72 darab parkolót alakítottunk ki Bokod történelmi részén, a 3 templom által határolt területen.”

 

Az útszakaszon forgalomszámlálási adatok szerint naponta mintegy 18 ezer jármű halad át.

 

A munkák tovább folytatódnak. A jelenlegi tervben Magyarország hét régiójában, összesen 183 útszakasz felújítására nyílik lehetőség uniós finanszírozással.

-freepress.eu-


 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…