2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Egy meglőtt fiatal nő életét mentették meg a református orvosok

Egy meglőtt fiatal nő életét mentették meg a református orvosok

Egy teljesen kifosztott kórház épületében kezdte meg az egészségügyi ellátást pénteken a Református Szeretetszolgálat orvoscsoportja. A segélyszervezet péntek este jelentette az ENSZ-nek, hogy milyen eszközökre és segítségre van szükség az érintett terület egészségügyi ellátásához. A kórházba azóta újabb nemzetközi csapatokat vezényeltek, így egyszerre már 10-15 beteg ellátását tudják biztosítani a kórházban.

Szombaton egy sürgős esethez riasztották a református orvosokat, egy eszméletlen, fiatal nőt vittek hozzájuk lőtt sebekkel. A kórházba szállított nő férje is megsérült, mindkettőjük állapotát stabilizálták, és megszervezték szállításukat egy olyan kórházba, ahol működik sebészet. Vélhetően az utcai zavargások során sérült meg a házaspár vagy egy eltévedt golyó sebesítette meg őket.
Osgyán Dániel, a Református Szeretetszolgálat Taclobanban tartózkodó munkatársa elmondta, hogy segítségnyújtásuk során a legmeghatóbb találkozás akkor érte őket, amikor egy fiatal lányt láttak el, aki elvesztette mindenét, mégis vidáman énekelt a saját maga és mások szórakoztatására. „A szörnyű nyomor közepette, megannyi tragédiát látva különleges élmény volt látni azt, hogy egy fiatal lány – ha csak néhány perc erejéig is, de – segít elfeledtetni a nyomorúságos körülményeke” – jegyezte meg a református küldöttség vezetője.
A szeretetszolgálat ezért tovább folytatja az adománygyűjtést a fülöp-szigetekiek megsegítésére: a 13600-as telefonszám 66-os kódjának hívásával, a 10702019-85008898-51100005 számlaszámon keresztül és a www.jobbadni.hu oldalon várják a felajánlásokat. Valamint a tehetséges fiatal lány családjának megsegítésére és a szupertájfun túlélőinek támogatására jótékonysági koncertet szervez a Református Szeretetszolgálat, melyet november 23-án tartanak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek