2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Dr. Ábrahám László az EJMSZ új elnöke

A tegnapi napon új vezetőt választott az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ), miután a korábbi elnök, Dr. Palkovics László államtitkári megbízatást kapott. A szervezet elnöki tisztségét a továbbiakban Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője tölti be, aki eddig az Egyetemi munkacsoport alelnökeként támogatta az EJMSZ munkáját. Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárként folytatja pályafutását az Emberi Erőforrások Minisztériumánál.

Dr. Ábrahám László 2001 óta az NI Hungary Kft. ügyvezetője, az ő irányításával kezdte meg működését a vállalat debreceni gyára. Korábban olyan kitüntetésekkel jutalmazták, mint például a Kármán Tódor-díj, a Wahrmann Mór-érem, a Pro Urbe-díj, vagy a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, elismerve a közéletben betöltött szerepét, valamint magas színvonalú támogató tevékenységét a tudásintenzív területeken. „Örömmel tölt el, hogy a jövőben elnökként folytathatom az EJMSZ-ben végzett munkámat. Az elsődleges célunk továbbra is annak ösztönzése, hogy minél több fiatal válassza a mérnöki pályát hivatásul.” – nyilatkozta elnökké választása kapcsán Dr. Ábrahám László.

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség 2012-ben jött létre annak érdekében, hogy a természettudományos képzés iránt növekedjék a fiatalok érdeklődése és vonzóbbak legyenek számukra a mérnöki pályák. Az EJMSZ célja, hogy a szülők és a társadalom egésze is támogassa ezt a folyamatot, illetve hogy a természettudományos és mérnöki pályák elismertsége, presztízse emelkedjék. A szövetség tevékenysége ugyanakkor arra is lehetőséget teremt, hogy a felsőoktatás szereplői jobban értsék az ipar elvárásait, a munkaerőpiac igényeit, és így a pályakezdők jó álláshoz jussanak, a magyarországi vállalatok versenyképessége pedig növekedjék.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…