2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Dortmundi merénylet – Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget

Dortmundi merénylet – Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget

Lucie Szymanowska, az MTI tudósítója jelenti:  
Varsó, 2017. április 12., szerda (MTI) – Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, politikájának a biztonság helyreállítását kell céloznia – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, utalva a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merényletre.

A visegrádi csoport (V4) és a Keleti Partnerség hat országa külügyminisztereinek varsói tanácskozásán részt vevő magyar miniszter az MTI-nek nyilatkozva leszögezte: Magyarország „a lehető leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját”. Kifejezte szolidaritását a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgócsapatával, a sérült sportolónak mielőbbi gyógyulást kívánt, és reményének adott hangot, hogy „a mai nap már csak a sportról fog szólni”.
Egyúttal hangsúlyozta: Európának „igenis komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, soha ilyen súlyos fenyegetettség nem volt Európában, mint jelenleg”. Rámutatott: korábban békésnek hitt helyeken is „az embereknek azzal kell szembesülniük, hogy terroristák nem átallják veszélyeztetni az életünket, testi épségünket, a mindennapjainkat”.
Ezért az eddiginél határozottabban fel kell lépni a terrorizmussal szemben – szorgalmazta Szijjártó. Úgy értékelte: Európában „minden politikának az európai emberek és az európai kontinens biztonságának helyreállítását” kell céloznia, hogy a jövőben az ilyen események ne fordulhassanak elő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek