2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Bérpótlékot kapnak a szociális területen dolgozók

Bérpótlékot kapnak a szociális területen dolgozók

Ágazati bérpótlékban részesülnek a szociális ágazatban dolgozók. Ennek köszönhetően 5,4 – 11,4 százalékkal növekedhet az ágazatban dolgozók bruttó bére. Közlemény.

Az emelés közel 90 ezer embert érint. Havi bruttó bérük 6.000 – 17.200 Ft közötti összeggel emelkedik, a munkában eltöltött évektől és az iskolai végzettségtől függően. A Kormány összesen 11,8 milliárd forint többletforrást biztosít erre a célra 2014-ben. Megemelt bérüket első alkalommal 2014 márciusában kapják kézhez – 2014. januárig visszamenőleg. Azok az ágazatban dolgozó szakemberek, akik pedagógus munkakörben vagy 2014. január 1-től gyermekvédelmi gyámi munkakörben tevékenykednek – de korábban pedagógusi munkakörben dolgoztak –, a pedagógusokra vonatkozó juttatásban részesülnek. A nevelőszülők pedig az idei évben megvalósított foglalkoztatási jogviszony alapján kerülnek díjazásra.

(EMMI, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…