2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » Hírek » A közfoglalkoztatás büdzséje nem apad

A közfoglalkoztatás büdzséje nem apad

A Belügyminisztérium közleménye

A klubrádió.hu internetes portálon 2012. április 19. nap 9 óra 20 perctől olvasható „Apad a közmunka büdzsé? – Elvették a közmunkások utazási pénzét” című közléssel kapcsolatban a Belügyminisztérium az alábbiakról tartja szükségesnek tájékoztatni a hiteles információkat igénylő állampolgárokat:
Magyarország 2012. évi költségvetése a Start-munka program megvalósításához a Nemzeti Foglalkoztatási Alapban 132.182.500.000 forint kiadási előirányzatot tartalmaz. Az előirányzat csökkentésére vonatkozó javaslat, elképzelés nem szerepel egyetlen döntéshozó testület napirendjén, ilyen szándék nincs, a közfoglalkoztatás büdzséje nem apad. Az előirányzat felhasználását semmi nem veszélyezteti – még az ennek ellenkezőjét állító közlések sem.
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 25. § (2) bekezdés bb) pontja szerint továbbra is támogatható a közfoglalkoztatottak kerékpárral történő munkába járása, amelynek adómentes maximuma 9 Ft/km, amennyiben a munkavégzés a közfoglalkoztatott lakóhelye települési közigazgatási határán kívül történik. A támogatás azonban a felelős gazdálkodás érdekében ebben az esetben sem haladhatja meg az 1.000 Ft/fő/hó összeget. A közfoglalkoztatottak részére az utazási költségtérítést az előzőek szerint munkáltatójuk továbbra is kifizetheti.
Samu Attila
miniszteri főtanácsadó
a közfoglalkoztatási program kommunikációs felelőse

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp