2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A KKM anyagi segítséget nyújt a kivégzett egyiptomi keresztények családjainak

A KKM anyagi segítséget nyújt a kivégzett egyiptomi keresztények családjainak

 A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) anyagi segítséget nyújt a brutálisan kivégzett egyiptomi keresztények családjainak, a tárcavezető döntése nyomán 500-500 euró támogatást nyújtanak nekik. A KKM közleményében kiemelték: „Magyarország nem nézheti tétlenül, hogy a Közel-Keleten élő keresztény közösségeket folyamatosan támadások érik”.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utasítására Magyarország kairói nagykövete kapcsolatba lépett II. Tawadrosz kopt pápával – közölték. Mint írták, a kopt egyház vezetősége meglátogatta a Líbiában barbár módon meggyilkolt keresztények családjait, akik azt mondták, hogy mivel elveszítették az egyedüli családfenntartót, számukra a legnagyobb segítség az lenne, ha részesülnének olyan támogatásban, amelynek segítségével önálló vállalkozást tudnak indítani, így biztosíthatják a megélhetésüket.
Szijjártó Péter úgy döntött, hogy a KKM 500-500 euró támogatást nyújt ezeknek a családoknak. Az összeget kedden elküldik a kairói nagykövetségre, így azt még a héten átadhatják.
Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet líbiai szárnya vasárnap este tett közzé videofelvételt 21 egyiptomi kopt keresztény foglyuk lemészárlásáról. Az egyiptomi légierő a koptok meggyilkolásáért való megtorlásként hétfőn bombázta az Iszlám Állam líbiai állásait.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…