2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A józsefvárosi emberek a rend mellett voksoltak

A józsefvárosi emberek a rend mellett voksoltak

A Belügyminisztériumot megerősíti céljaiban a vasárnapi józsefvárosi népszavazás eredménye. Közel tízezer józsefvárosi polgár jelezte szavazatával, hogy rendes környezetet, egészséges és tiszta közterületeket akar. Az emberek egyértelművé tették, hogy a rend oldalán állnak és támogatják azt a folyamatot, amelyet a Belügyminisztérium tavaly indított el a települések közterületeinek rendezetté tétele érdekében.
A Belügyminisztérium által kezdeményezett jogszabályok lehetőséget adnak a helyhatóságok kezébe, hogy tiszta utcákat, köztereket biztosíthassanak polgáraik számára. Visszaadjuk a közterületeket a városlakóknak.
Azt az álságos szemléletet, amely szerint a hajléktalan bárhol kisajátíthat magának közterületet „szociális okok” miatt, végleg meg kell szüntetni. A fedél nélkül élő embereken segíteni kell és nem magukra hagyni a közterületeken, egészségtelen körülmények között. Szükséges ezért, hogy a társadalom peremére szorult emberek is megfelelő és hatékony ellátást kapjanak, hogy életmódjuk miatt ne kényszerüljenek az utcára. Ebben a munkában számítunk az egyházak és a karitatív szervezetek együttműködésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek