2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik javaslatai nem a rendet erősítik…

A Nemzeti Együttműködés Kormánya kiemelt feladatként kezeli a rend fenntartását, az állampolgárok biztonságérzetének javítását. Ezért a Belügyminisztérium szakmailag átgondolt rendészeti koncepció alapján erősítette meg a közbiztonságot. A tulajdon elleni szabálysértések elkövetői mára elzárással sújthatók, sokkal több esetben kell alkalmazni a tényleges életfogytig tartó börtönbüntetés intézményét. A parlament elfogadta a „három csapás” törvényt. Új szabálysértési kódexet fogadott el az Országgyűlés. A jogszabályok mára szigorúbbak, a büntetési tételek emelkedtek. A szakmai munkának köszönhetően mára a rendőrség is megerősödött. A közterületek biztonsága érdekében 3500 fővel több rendőr szolgál az utcákon. 2012 végén 1750 új gépjárművet adtunk át a rendőrségnek, amelyek javítottak a rendőrség reagálóképességén.

Magyarországon a megtett intézkedéseknek köszönhetően javult a közbiztonság. 2012-ben az előző évhez viszonyítva 25,7 százalékkal kevesebb emberölés és mintegy 5 százalékkal kevesebb közterületen elkövetett bűncselekmény történt. A személy elleni bűncselekmények 27.204-ről 24.575-re (mintegy 10 százalékkal), a személy elleni erőszakos bűncselekmények pedig 39.136-ról 35.723-ra (mintegy 9 százalékkal) csökkentek.

A Jobbik ezzel szemben a Belügyminisztérium által benyújtott törvények nagy többségét nem támogatta, a rendészeti átalakítást folyamatosan támadta. A párt minden alkalmat megragadott arra, hogy politikai haszonszerzés céljából egyes tragikus eseteket meglovagolva feszültséget szítson társadalmi csoportok között, vonulásokat rendezzen és a tényeket elferdítve megtévessze az embereket. Ezért a Jobbik javaslatai nem a rendet erősítik, hanem a rendetlenséget.

Belügyminisztérium Sajtó Főosztály

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…