2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A hungarikumok helyzetéről egyeztettek a Parlamentben
A hungarikumok helyzetéről egyeztettek a Parlamentben

A hungarikumok helyzetéről egyeztettek a Parlamentben

A hungarikumok helyzetéről egyeztettek a ParlamentbenLezsák Sándor (Fidesz) a hungarikumok elértéktelenedésének veszélyéről, Gőgös Zoltán államtitkár pedig az eddig hungarikummá nyilvánított élelmiszerekről és a további kezdeményezésekről beszélt a Parlamentben, a kárpát-medencei értékekről tartott, a Nemzeti Fórum Egyesület által szervezett konferencián. Gőgös elmondta: egyre magyar mezőgazdasági termék kerül oltalom alá. Hozzátette: öt pálinka, és 46 bor már megkapta ezt a védelmet, további tizenkét termék elismertetését pedig már kezdeményezte az Európai Uniónál. Ezek közé tartozik a Csabai, Gyulai kolbász, a gönci kajszibarack, a makói hagyma, a Hajdúsági torma, a szőregi rózsatő, az alföldi kamilla, a magyar szürkemarhahús, valamint a kalocsai és a szegedi fűszerpaprika-őrlemény.

A konferencia több mint negyven előadója a hungarikumok helyzetéről, és a törvényi szabályozással kapcsolatos teendőkről cserélt eszmét.

A rendezvényen felszólalt több neves közéleti személyiség, többek közt Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, Kovács István olimpiai bajnok, és Makovecz Imre építész valamint országgyűlési képviselők.

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…