2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Judit asszony: Olyan szerencsétlenül jött össze minden
Judit asszony: Olyan szerencsétlenül jött össze minden

Judit asszony: Olyan szerencsétlenül jött össze minden

Judit asszony: Olyan szerencsétlenül jött össze mindenCandida a felelős Bujtor István súlyos betegségéért és haláláért?

Candida gomba támadta meg a népszerű színész szervezetét

Bujtor István feladta! Csaknem két hónapi küzdelem után elment az élők sorából. Pedig előtte már jobban, sőt jól volt, a feleség is bizakodó hangulatban mesélt állapotáról mikor  a neves színész halála előtti napon találkoztunk. Ez a riport azt a hangulatot adja vissza, ebből végre azt is megtudhatjuk két hónap után először, mi volt valójában a titokzatos betegség oka.

Jobban van már Pista – mondta megkönnyebbülten a színidirektor felesége még a veszprémi kórház előtt nem sokkal a váratlan tragédia előtt. Judit asszony végre fellélegezhetett és felköltözhet tihanyi nyaralójából – gondoltuk akkor – budapesti otthonukba, hogy minél közelebb legyen beteg férjéhez, akit naponta többször is meglátogat majd az egyelőre titokban tartott kórházban. Mint kiderült candida gomba okozta a súlyos betegséget…

 Másfél hónappal ezelőtt a Bujtor család első közleményében az állt: egy ismeretlen fertőzésnek köszönhetően összeomlott a neves színész vérkeringése. Ezt követően hetekig egy ország aggódva találgatta mi lehetett a baj, meddig tartják kómában a színidirektort, s ha felébresztik teljesen felgyógyul-e vagy maradandó károsodást szenved. A család és az orvosok mélyen hallgattak, és az innen-onnan összeszedett hírekből igyekeztünk megtudni az igazságot. Szóba került bélfertőzés, vastagbélműtét, nem ellenőrzött léböjt-kúra, anyajegy eltávolítás, agyvérzés és sorolhatnánk még tovább. Bujtor István fia Balázs, a testvére Frenreisz Károly és a közvetlen kollégák csak elvétve nyilatkoztak a sajtónak, míg a lánya Anna, és a felesége Judit határozottan elzárkóztak a médiától, az orvosok pedig állítólag éppen a család kérésére álltak el a szakszerű tájékoztatástól. (Bár Judit asszony azt mondta nekem, hogy az orvosok tanácsolták neki ne nyilatkozzon…)  Mostanra azonban összeállt a kép, amelyben az egyik legilletékesebb segített – maga Judit asszony, aki végre fellélegezhetett a bizonytalanság terhe alól és örömében talán a vártnál közlékenyebb lett, nem sejtve még akkor mi vár rá a következő napon.  Akik ismerik, már látták rajta mennyire megkönnyebbült a jó hír hallatán, hogy férje talán az év végére teljesen felépülhet és örömmel újságolja az érdeklődőknek: – Jobban van már Pista. Sok energiát küldenek még mindig felé az emberek, ami igen sokat segített rajta.

 Judit ezután a veszprémi orvos-ápoló csapatot dicséri áldozatos munkájáért:

– Fantasztikus ez a csapat dr. Szabados György vezetésével, éjjel-nappal Pistával voltak, csak dicséret illeti őket odaadásukért. Nem is tudom mi lett volna vele, ha ez nem itt Veszprémben történik… Olyan szerencsétlenül jött össze minden, hogyha nem ilyen erős a férjem szervezete már rég belehalt volna! Egy millióból egy menekül meg ebből a betegségből!

 Hogy valójában mi történt a népszerű színésszel és színház igazgatóval a következőt tudtuk meg:  candida gomba támadta meg a legyengült szervezetet, amely még vérmérgezést is kapott. A súlyos fertőzés vezetett oda, hogy hetekig küzdeni kellett Bujtor István életéért.

 Vajon a legyengült immunrendszerben közre játszott-e a sokat emlegetett léböjt-kúra? – kérdeztem Judit asszonytól, aki a következőt választotta: – Léböjt-kúra? Sose csinálta, ez hülyeség!

A hosszú hallgatás okaként pedig azt emlegeti, hogy az orvosok javaslatára kerülte, kerüli a médiát. Különben ahogy fogalmazott: – Már egy hónapja nem is olvasok újságokat, annyi mindent összeírnak rólunk.

 A Veszprémi Petőfi Színház évadnyitóján Eperjes Károly annak adott hangot, hogy biztos benne „Pista ott lesz a Latinovits Zoltán Játékszín újra nyitásán október közepén.” Nos, ez az időpont időközben novemberre változott különféle okokból, de még ez is korainak tűnt ahhoz, hogy Bujtor István személyesen részt vehessen a megnyitón.

 – Biztos, hogy nem lesz ott, mert hosszú rehabilitációra van még szükség, de talán később… – válaszolta az érdeklődésre Judit asszony, aki azt akkor nem árulta el, hol ápolják tovább Budapesten a férjét. Most már tudjuk, hogy a 67 éves színidirektort hiába szállították fel Budapestre… A tragikus hír ellenére aznap, pénteken megtartották a színház első őszi premierjét, a Régimódi történet bemutatóját…

 

 

Candida a rejtélyes támadó

A candidát rejtélyes támadónak, ezerarcú betegségnek tartják, amely még a legtapasztaltabb szakembert is megtéveszti. Az utóbbi évek egyik legismertebb új betegsége. Normál körülmények között mindannyiunkban él élesztőgomba, amely a bél baktériumflórájának kontrolja alatt áll. Ezek a gombák főleg azokat támadják meg, mérgezik meg a szervezetét, akiknek gyenge az immunrendszere, stresszes, feszültséggel teli életet él. Tünetei: fáradékonyság, kimerültség, fejfájás, ingerlékenység, labilis kedélyállapot, izomfájdalom, álmatlanság. A candida tehát egy olyan bennünk élő gomba féle, amellyel mindaddig nincs gond, amíg a helytelen életmód következtében kórosan el nem szaporodik és fel nem borítja az anyagcsere folyamatokat. Diagnózisának felállítása nem könnyű feladat ugyanis gyakran negatív a kivizsgálások eredménye.

 

Temesi László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek