2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A Ház plafont szabott az állami alkalmazottak jövedelmének

A Ház plafont szabott az állami alkalmazottak jövedelmének

A Ház plafont szabott az állami alkalmazottak jövedelménekAz Országgyűlés 181 igen, 19 nem szavazattal, és 151 tartózkodással elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely szerint a köztulajdonban álló gazdasági társaságok munkavállalóinak személyi alapbére, valamint vezető tisztségviselőinek havi díjazása legfeljebb kétmillió forint lehet 2010. január 1-től. A kormány egy szeptember 15-én hatályba lépett rendeletben szabályozta, hogy nyilvánosságra kell hozni minden olyan vezető tisztségviselő pénzbeli juttatásait, aki állami, önkormányzati többségi befolyással működő gazdasági társaságnál dolgozik. Most ezt a rendeletet emelték törvényerőre.

A javaslatot csak az MSZP és Gyenesei István független képviselő támogatta. A Fidesz, a KDNP, valamint a többi független képviselő és az SZDSZ-es Bőhm András tartózkodott, az SZDSZ képviselőcsoportja pedig nemmel szavazott.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek