2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A Fidesz 450 milliárd forintot csoportosítana át a 2010-es büdzsében

A Fidesz 450 milliárd forintot csoportosítana át a 2010-es büdzsében

A Fidesz 450 milliárd forintot csoportosítana át a 2010-es büdzsébenA Fidesznek a 2010-es költségvetéshez benyújtott módosító javaslatai összesen 450 milliárd forintot "mozgatnak meg" – közölte az ellenzéki párt alelnöke. Varga Mihály elmondta: a Fidesz összesen több mint 1.370 módosító indítványt nyújtott be a jövő évi büdzsé tervezetéhez, ebből a központi módosító javaslatoknak 450 milliárd forintos az összhatása; ennyi pénzt csoportosítanának át főként a jövő évi tartalékok terhére az általuk preferált területekre.

Az ellenzéki párt készített egy 175,8 milliárd forintos önkormányzati csomagot, amelyben az oktatási, szociális, egészségügyi normatívákat, illetve a helyi közlekedés támogatását próbálja rendezni – közölte Varga Mihály. Hozzátette: emellett egy 230 milliárd forintos gazdaságélénkítő-munkahelyteremtő és egy 45 milliárd forintos, az egészségügyet érintő csomagot nyújtott a Fidesz.

 

A gazdaságélénkítő csomag részleteiről szólva az alelnök kiemelte, hogy a párt gazdaságfejlesztésre 200 milliárd, turizmusélénkítésre 5 milliárd, az energiahatékonyság javításárára pedig 10 milliárd forintot szánna, a munkahelymegtartást elősegítő, a kis- és közepes vállalkozóknak nyújtandó támogatásra pedig 15 milliárd forintot.

 

A fideszes indítványok forrásoldaláról szólva Varga Mihály kiemelte, hogy az átcsoportosítások fedezetéül a tartalékok, illetve a kormány hiteltelensége miatti magasabb kamatfelár szolgálna. Hozzátette: ennek értelmében az adósságszolgálatból 50 milliárd forintos kamatkockázati tartalékot vonnák el, míg 71 milliárd forintot a céltartalékból, 79 milliárd forintot pedig a stabilitási tartalékból.

 

Varga Mihály kiemelte: összesen 300 milliárd forintot csoportosítanának át a tartalékokból; de elvonnák a 40 milliárdos informatikai fejlesztésre fordítandó összeget, s elvonnának 12 milliárd forintot a központi irodabútor-beszerzésből is.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…