2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • 2,2 milliárd orosz gázt szivattyúznak az ukrán tárolókba

2,2 milliárd orosz gázt szivattyúznak az ukrán tárolókba

Ukrajna azt tervezi, hogy a hónap végéig befejezi 2,2 milliárd köbméter orosz gáz szivattyúzását a földalatti tárolókba – írja a Rusnext. Erről Vlagyimir Demcsisin, Ukrajna energia- és szénügyi minisztere nyilatkozott. „A lehető leggyorsabban be akarjuk fejezni 2,2 milliárd köbméter gáz megvásárlását Oroszországtól. Naponta 110-115 millió köbméter gázt kapunk a Gazpromtól. A hónap végére kész leszünk” – mondta a miniszter, akinek a szavai szerint a további gázvásárlások az ország szükségleteitől fognak függni. Azt is elárulta, hogy most sokkal olcsóbb Oroszországtól gázt venni, mint az Európai Unió országaitól.

Korábbi tervek szerint 70-30 százalék arányban terveztek gázt vásárolni az EU-tól és Oroszországtól, de ez az arány változhat. „Az év végi arányokat nem tudom megmondani. 30-70 volt éves szinten. Lehetséges, hogy ez a Gazprom javára tolódhat, de biztos nem lesz több 50 százaléknál” – mondta a miniszter.

Forrás: Rusnext

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…