2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Halálos lakástűz Halmajon

Szombat hajnalban kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint a tetőszerkezete Halmajon, a Széchenyi úton.

Az encsi hivatásos tűzoltók három oldalról oltották el a lángokat. Az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak. Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni. Az épület hátsó részében ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot kivittek. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban következik be, ilyenkor tehát fokozottabb odafigyelésre van szükség. A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel. Célszerű lakásunkban füstérzékelőt használni és tűzoltókészüléket tartani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…