2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Gázrobbanás volt a fővárosban a Bérkocsis utcában

Gázrobbanás volt a fővárosban a Bérkocsis utcában

Gázrobbanás történt egy VIII. kerület, Bérkocsis utcai házban hétfőn délelőtt – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. Pikó András, a kerület (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármestere Facebook-oldalán az eset kapcsán azt írta: segítenek a házban lakóknak.

A katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyemeletes társasházban a födém beszakadt, a falak megrogytak, ablakok, ajtók szakadtak ki, tűz azonban nem keletkezett.
Öt ember hagyta el a megrongálódott régi bérházat. A kereső kutya jelzése alapján egy embert a romok alól emeltek ki a tűzoltók, és adtak át a mentőknek – tette hozzá.
A helyszínen vannak az áram- és gázszolgáltató szakemberei, akik a háztömböt a hálózatokról lekapcsolták – közölte a szóvivő.
Pikó András azt írta: az önkormányzat házat már korábban bontandónak minősítette, az ott élők többsége elköltözött.
Hozzátette: az önkormányzatnak egyszerre kell bontania a lakhatatlan épületeket és felújítania azokat, amelyekhez évtizedekig senki sem nyúlt.
„Ebben a ciklusban majd 4 milliárdot költünk csak erre, saját forrásból. A tízszerese, a százszorosa sem lenne elég és másra nem számíthatunk, csak magunkra. Erre figyelmeztet mindannyiunkat a mai robbanás” – fogalmazott Pikó András.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …
Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…

További cikkek