2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Gázrobbanás volt a fővárosban a Bérkocsis utcában

Gázrobbanás volt a fővárosban a Bérkocsis utcában

Gázrobbanás történt egy VIII. kerület, Bérkocsis utcai házban hétfőn délelőtt – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. Pikó András, a kerület (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármestere Facebook-oldalán az eset kapcsán azt írta: segítenek a házban lakóknak.

A katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyemeletes társasházban a födém beszakadt, a falak megrogytak, ablakok, ajtók szakadtak ki, tűz azonban nem keletkezett.
Öt ember hagyta el a megrongálódott régi bérházat. A kereső kutya jelzése alapján egy embert a romok alól emeltek ki a tűzoltók, és adtak át a mentőknek – tette hozzá.
A helyszínen vannak az áram- és gázszolgáltató szakemberei, akik a háztömböt a hálózatokról lekapcsolták – közölte a szóvivő.
Pikó András azt írta: az önkormányzat házat már korábban bontandónak minősítette, az ott élők többsége elköltözött.
Hozzátette: az önkormányzatnak egyszerre kell bontania a lakhatatlan épületeket és felújítania azokat, amelyekhez évtizedekig senki sem nyúlt.
„Ebben a ciklusban majd 4 milliárdot költünk csak erre, saját forrásból. A tízszerese, a százszorosa sem lenne elég és másra nem számíthatunk, csak magunkra. Erre figyelmeztet mindannyiunkat a mai robbanás” – fogalmazott Pikó András.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…